De dagen worden korter en de nachten worden steeds maar langer. Dat kan maar één ding betekenen: de winter komt eraan ! Tijdens deze periode zijn de meeste Europese pretparken gesloten, maar toch houden enkele parken hun deuren geopend. Pretparken.be geeft je een overzicht van de winteropeningen in de buurt zodat je het magische wintergevoel ook daar kan beleven.

België

Plopsaland De Panne

Dit jaar is Plopsaland De Panne opnieuw de hele kerstvakantie geopend, met uitzondering van 25 december 2016 en 1 januari 2017. Op zaterdag 24 en 31 december 2016 is het park geopend van 10h30 tot 17h, van maandag 2 januari t/m zondag 8 januari 2017 sluit het park een uurtje later, omstreeks 18h. Van maandag 26 december t/m vrijdag 30 december 2016 is het park extra lang open vanwege de Ketnet Kerst Nocturnes, namelijk van 10h30 tot 19h. Op deze dagen wordt de dag afgesloten met een groots vuurwerk.

Tijdens de kerstvakantie heeft het park heel wat in petto voor de bezoekers. Winter Plopsaland voorziet een winterparade, gratis ijspiste, kampvuren en extra animatie. Tijdens de Ketnet Nocturnes is er Ketnet-animatie en wordt de dag afgesloten met een groots vuurwerk. Verder is de Samson & Gert-kerstshow opnieuw van de partij in het Plopsa Theater. Alle attracties (met uitzondering van De Boomstammetjes) zijn - naargelang de weersomstandigheden - geopend.

>> Alle info over Winter Plopsaland vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Plopsaland De Panne? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Plopsa Indoor Hasselt

Het kleine overdekte broertje van Plopsaland De Panne blijft tijdens het winterseizoen gewoon open. Plopsa Indoor Hasselt zal tijdens de kerstvakantie geopend zijn van 23 december 2016 t/m 8 januari 2017, met uitzondering van zondag 25 december 2016 en zondag 1 januari 2017. Het park is geopend van 10h tot 17h30, behalve op Kerst- en Oudejaarsavond wanneer het park sluit om 16h30. Ook buiten de kerstvakantie is het park vaak geopend, de openingsuren vind je hier terug.

Net als in Plopsaland De Panne is de Samson & Gert-kerstshow van de partij. Daarnaast is er ook nog dagelijks een kerstshow met de enige echte kabouter Klus!

>> Alle info over Kerst in Plopsa Indoor Hasselt vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Plopsa Indoor Hasselt? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!


Nederland

Amusementspark Tivoli

Het kleine attractiepark Tivoli Berg en Dal, bij Nijmegen, is deze winter voor het eerst geopend. Van 25 november 2016 t/m 26 maart 2017 vindt Winter Tivoli plaats op vrijdag, zaterdag en zondag van 11h tot 17h. Binnenspeeltuin Fun City, de airtrampoline, Playstations, familieattractie Skypie, draaimolen Race Pop-Ups en verschillende speeltoestellen zijn geopend. De Achtbaan blijft gesloten. Kinderen betalen 5 euro toegang, volwassenen slechts 2,50 euro (gratis kopje koffie of thee inbegrepen).

>> Meer info over Winter Tivoli is hier terug te vinden.

Attractiepark Slagharen

Van 26 november 2016 t/m 8 januari 2017 is ook Attractiepark Slagharen geopend voor het publiek. Winter Slagharen is in die periode ieder weekend open van 11h tot 18h, tussen 17 december 2016 en 8 januari 2017 is dat zelfs dagelijks het geval.

Het park organiseert Miracle of Lights en wordt volledig ondergedompeld in duizenden lichtjes. Ook de betoverende lichtjesparade is niet te missen. De dag wordt afgesloten met een show met lasers, fonteinen, projecties, vuurwerk, live artiesten en sfeervolle muziek. Gedurende de winter kan je ook in Aqua Mexicana terecht, het waterpark van Slagharen.

>> Meer info over Kerst in Attractiepark Slagharen vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Attractiepark Slagharen? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Efteling

Het winterevenement van het pretpark in Kaatsheuvel, vlakbij Breda, is reeds van start gegaan en loopt tot woensdag 1 februari 2017. Van maandag t/m vrijdag is het park geopend van 11h tot 18h en in de weekends van 11h tot 19h. Tijdens de kerstvakantie is het park alle dagen open van 11h tot 20h. Uitzondering is 31 december 2016, dan kan je als reguliere bezoeker tot 18h in het park blijven. Omstreeks 19h begint het event ‘Oud en Nieuw’ waarvoor je een apart ticket nodig hebt. Het park blijft die nacht geopend tot 1h, mét vuurwerk.

Bezoekers mogen zich in de winterse Efteling verwachten aan twinkelende lichtjes, knisperende houtvuren en vooral heel veel gezelligheid. Verder zijn er ook speciale winterattracties voorzien. Je kan langlaufen op de piste van ‘t Hijgend Hert of schaatsen op de ijspiste. Alle attracties zijn geopend tijdens Winter Efteling, met uitzondering van Piraña en De Vliegende Hollander. Python is gesloten van 13 t/m 15 december 2016 en van 10 t/m 12 januari 2017.

>> Alle info over de Winter Efteling vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor de Efteling? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Plopsa Indoor Coevorden

Ook het Nederlandse Plopsapark, Plopsa Indoor Coevorden, houdt haar deuren geopend deze winter. Het park is de hele kerstvakantie geopend, met uitzondering van 25 december 2016 en 1 januari 2017. Op de andere dagen is het park geopend van 10h tot 17h30, behalve op zaterdag 24 en 31 december 2016 wanneer het van 10h30 tot 17h open is. Ook buiten de kerstvakantie is het park regelmatig geopend, de openingsuren kan je hier terugvinden.

Net zoals in Plopsa Indoor Hasselt kan je hier genieten van een live kerstshow, maar dan hier met Wickie de Viking. Hij zal het laten sneeuwen in het park. Verder kan je genieten van de uiterst gezellige kerstsfeer.

>> Meer info over het winterevenement in Plopsa Indoor Coevorden vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Plopsa Indoor Coevorden? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Toverland

Attractiepark Toverland heeft heel wat in petto deze winter. Het park is tijdens de week iedere dag open van 10h tot 17h en van 10h tot 18h tijdens het weekend. Enkel de twee overdekte hallen (Land van Toos en Magic Forest) zijn geopend. De Troyzone en de Magische Vallei blijven gesloten. De Magische Winterweken vinden plaats van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017, het park is dan dagelijks open van 10h tot 18h. Op 31 december 2016 sluit het park omstreeks 17h. Tijdens de Magische Winterweken is de Troy Area wel geopend. De Magische Vallei blijft gesloten tijdens het hele winterseizoen.

Toverland wordt tijdens de Magische Winterweken omgetoverd in een prachtig winterlandschap met talrijke feeërieke lichtjes en versierde pleinen. Neem plaats in de Oostenrijkse Biergarten en geniet van een warme chocomelk in deze sfeervol, verlichte ambiance. Wil je meer spektakel, dan kan je terecht in de nieuwe Maximus' Blitz Bahn.

>> Alle info over Kerst in Toverland vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Toverland? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!


Duitsland

Europa-Park

Van 25 november 2016 t/m 15 januari 2017 is Europa-Park in Rust weer omgetoverd tot een groot winterwonderland: 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen en 25 kampvuren. Het park is dagelijks geopend van 11h tot 19h. Tijdens weekends en de kerstvakantie sluit het park niet voor 20h, op drukke dagen blijft het park namelijk regelmatig wat langer open. Enkel op 24 en 25 december 2016 en van 9 t/m 12 januari 2017 is het park gesloten.

Het park sluit zijn waterattracties en enkele buitenachtbanen, maar biedt zijn bezoekers heel wat extra winterattracties zoals een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele tentoonstellingen. Qua shows biedt het park een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en musicals.

>> Voor alle informatie over Kerst in Europa-Park kan je hier terecht.
>> Goedkope tickets vinden voor Europa-Park? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Phantasialand

Phantasialand in Brühl, nabij Keulen, opent ook zijn deuren tijdens de winterperiode. Wintertraum loopt nog dagelijks tot en met 15 januari 2017, van 11h tot 20h. Je kan op deze dagen Phantasialand bezoeken van 11h tot 20h. Alleen op Oudjaar is het park slechts geopend tot 18 uur. Op 21 en 22 november 2016, 24 december 2016, 1 en van 9 t/m 13 januari 2017 is het park gesloten. Nieuw is het Late Entree-ticket, waarbij je op weekdagen vanaf 16h slechts 18,50 euro per persoon toegang betaalt (enkel on-line te bestellen).

Het Duitse park heeft heel wat in petto voor de bezoekers. Ze kunnen zich verwachten aan een zee van lichtjes, culinaire winterse specialiteiten en een uitgebreid showprogramma. Als extra’s wordt er een grote ijspiste voor de kinderen voorzien en kan men zich opwarmen met soep, pannenkoeken en warme kastanjes met een tas glühwein of warme chocolademelk. Ten slotte voorziet het park ook heel veel winters entertainment met onder andere de shows Die magische Rose, een ijsshow en Tiempo de Fuego, zeker een aanrader !

Alle attracties (behalve River Quest en Wakobato) zullen - naargelang de weersomstandigheden - geopend zijn. Wildwaterbaan Chiapas blijft geopend bij temperaturen tot -6°C, de gloednieuwe achtbanen Taron en Raik sluiten enkel bij temperaturen onder -10°C. Achtbaan Colorado Adventure sluit bij regen- en sneeuwval.

>> Meer info over Wintertraum vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Phantasialand? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!


Frankrijk

Disneyland Resort Parijs

Disneyland Resort Parijs is iedere dag van het jaar open, dus ook tijdens de winterperiode. Het park biedt tot en met 8 januari 2017 weer enkele magische kerstverrassingen aan zijn bezoekers. Naast vele sneeuwmannen, sneeuwvlokjes en betoverende kerstmuziek kan je ook genieten van de reusachtige kerstboom met vele fonkelende lichtjes. Iedere avond wordt de kerstversie Disney Dreams of Christmas opgevoerd, met een belangrijke rol voor de hyperbekende animatiefilm Frozen. Ook Disney's Christmas Parade trekt iedere dag door het park.

Het park is in de kerstvakantie geopend van 9h tot 22h, behalve op oudejaarsavond wanneer het park open is tot 1 uur 's nachts. Buiten de kerstvakantie is het park doorgaans open van 10h tot 19h tijdens weekdagen en van 10h tot 21h tijdens de weekends. Houdt wel rekening met het feit dat deze winter diverse attracties langdurig gesloten zijn voor groot onderhoud.

>> Alle info vind je over Kerst in Disneyland Parijs is hier terug te vinden.
>> Goedkope tickets vinden voor Disneyland Resort Paris? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

 

Voor vragen, opmerkingen en tripverslagen verwijzen we je graag door naar ons forum.

 

Tekst: ©2016 - Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © 2016 - Plopsa, © ​2016 - Amusementspark Tivoli, © 2016 - Attractiepark Slagharen © 2016 - Efteling, © 2016 - Toverland, © 2016 - Phantasialand, © 2016 - Europa-Park, © 2016 - Disney