Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nieuwe eigenaar én attracties voor Freizeit-Land Geiselwind
Share
Auteur: Bjorn Venken @ 7 Dec 16

Het Duitse Freizeit-Land Geiselwind krijgt een nieuwe eigenaar. Samen met de bekendmaking werden ook grootse plannen voor de toekomst voorgesteld, inclusief een aantal nieuwe attracties.

Per 1 januari 2017 komt Freizeit-Land Geiselwind, gelegen tussen Nürnberg en Würzburg, in handen van een nieuwe eigenaar. De 32-jarige kermisexploitant Matthias Mölter is vanaf dan baas van het Beierse pretpark en stelt meteen grote plannen voor de toekomst voor.

Allereerst wil Mölter het aantal openingsdagen flink uitbreiden. Zo zal het park vanaf 8 april 2017 het hele pretparkseizoen voortaan dagelijks geopend zijn. Verder zal er meer ingezet worden op evenementen: de eerste openingsdag van het seizoen zal groots gevierd worden, er komt een Paasevent, tijdens de zomer volgen vier nocturnes waarbij het park tot 22 uur geopend is en ook Halloween zal zijn intrede doen.

Ook het park zelf zal aangepakt worden. Het park bevat reeds een behoorlijk aantal ex-kermisattracties waarbij het thema ofwel verouderd ofwel niet voldoende is. Attracties als de vrijeval toren T-Rex-Tower, Condor Ikarus en uitkijktoren Top of the World hebben allemaal een kermisverleden. De Wildwasserbahn zal alvast een nieuw thema krijgen, namelijk piraten. In het park wordt ook een safari themagebied geopend.

Nieuwe attracties

Mölter laat weten dat ook in de toekomst nog kermisattracties toegevoegd zullen worden aan het park, zo zullen ook zijn eigen kermisattracties er een nieuwe thuis krijgen. Het betreft twee vrijeval torens (één van 20 meter en één van 38 meter hoog), een kettingcarrousel voor kinderen en een spectaculaire KMG Speed. Hierbij zullen bezoekers aan 110 km/h rondjes door de lucht draaien. Verder hoopt men een opgeslagen Oldtimerrit van een Duitse kermisexploitant over te kunnen nemen en aast men op een doorloopspookhuis of een kinderachtbaan.

Met het vernieuwde Freizeit-Land Geiselwind hoopt men de bezoekersaantallen terug op te kunnen krikken. Hoewel het park in zijn hoogdagen tot een half miljoen bezoekers per jaar trok, zijn de bezoekersaantallen de laatste jaren ruim gehalveerd. Mölter hoopt in 2017 alvast 220.000 à 260.000 bezoekers aan te trekken en wil de komende jaren opnieuw streven naar een half miljoen.

Trend

Mölter is niet de eerste kermisexploitant die een park opent of overneemt in Duitsland. Zo behoort Skyline Park tot de kermisfamilie Löwenthal, welke sinds jaar en dag rondreizen met grote wildwaterbanen. Dichter bij huis is de familie Barth - van de bekende achtbaan Olympia Looping - eigenaar van Taunus Wunderland en een paar jaar geleden nam Alexander Goetzke Eifelpark over.

Discussieer mee over de nieuwe plannen van het park op ons forum.

© Bjorn Venken - Pretparken.be // Bron: Parkerlebnis // Foto's: © Bob Van Dyck - Pretparken.be, Juan Martínez - Pretparken.be, Nico Reynders

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.