Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
SeaWorld San Diego opent ‘Sky Scream’-kloon in 2018
Share
Auteur: Tom Vandenbroucke @ 4 Jan 17

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld San Diego heeft gisteren bekend gemaakt dat het in 2018 een nieuwe achtbaan opent. Het park koos voor een Sky Rocket II van Premier Rides, een achtbaantype dat we bij ons in de buurt kennen als ‘Sky Scream’ in Holiday Park.

Hoewel de nieuwe attractie van dit jaar nog niet geopend is, kondigde SeaWorld San Diego alvast de nieuwigheid voor 2018 aan: ‘Electric Eel’, sidderpaling in het Nederlands. In ‘Electric Eel’ zullen bezoekers verschillende keren gelanceerd worden, twee keer voorwaarts en een keer achterwaarts, over het 263 meter lange spoor aan een maximale snelheid van 99,8 kilometer per uur. Op een hoogte van 45,7 meter gaan de treinen over de kop in een ‘’ om daarna terug in de diepte te storten.

'Electric Eel' wordt de derde achtbaan van het park. Eerder opende het park de watercoaster ‘Journey to Atlantis’ en de lanceerachtbaan ‘Manta’, alletwee gebouwd door de Duitse attractiebouwer Mack Rides. Bij de nieuwe achtbaan komt ook een educatief gebied waar bezoekers meer kunnen leren over de sidderaal.

Het heeft even geduurd, maar ondertussen verkopen de ‘Sky Rocket II’-achtbanen als zoete broodjes. De eerste versie opende als ‘Superman Ultimate Flight’ in 2012 in Six Flags Discovery Kingdom, gevolgd door ‘Sky Scream’ in Holiday Park in 2014. In 2015 en 2016 openden nog drie exemplaren in Amerikaanse pretparken en voor de toekomst heeft het bedrijf, naast ‘Electric Eel’, nog twee andere bestellingen staan. Volgens geruchten opent ook het Finse Särkänniemi later dit jaar eenzelfde achtbaan en ook een Aziatisch pretpark zou binnenkort een ‘Sky Rocket II’ openen.

Deze zomer opent SeaWorld San Diego het nieuwe themagebied ‘Ocean Explorer’ met de interactieve darkride ‘Submarine Quest’ die door echte aquariums zal gaan. 

Tekst: © Tom Vandenbroucke - Pretparken.be // Foto's: © SeaWorld San Diego // Bron: SeaWorld San Diego

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.