Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Lange wachtrijen voor allerlaatste ritten in de 'Tower of Terror'
Share
Auteur: Tom Vandenbroucke @ 4 Jan 17

In lange rijen hebben Disneyfans maandag aangeschoven bij de 'The Twilight Zone Tower of Terror' in Disney California Adventure om afscheid te nemen van de iconische attractie. De 'Tower of Terror' sloot gisteren definitief de deuren om in de komende maanden omgebouwd te worden naar een Guardians of the Galaxy-attractie.

Grote groepen pretparkfans zijn maandag langs geweest in Disney California Adventure in Anaheim om een laatste ritje te kunnen meepikken in de 'Tower of Terror' in zijn originele versie. De hele dag stonden lange rijen bij de attractie, op sommige momenten ver buiten de gewone wachtrij wat voor wachttijden tot boven de twee uur zorgde. Enkele fans kwamen zelfs verkleed in het thema van de attractie: als hotelgasten uit 1939.

Sinds gisteren blijven de poorten van de attractie gesloten om het hotelthema te kunnen verwijderen en te vervangen door dat van een pakhuis. De buitenkant van het gebouw staat al een tijdje in de steigers, met doeken die het zicht ontnemen op de werken die er achter gebeuren.   

In de zomer van 2017 heropent de attractie als 'Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT!', waarbij bezoekers een reddingsactie zullen ondernemen in het futuristische pakhuis van The Collector. Volgens het nieuwe achtergrondverhaal heeft de verzamelaar de hoofdpersonages van Guardians of the Galaxy daarin opgesloten en zullen bezoekers helpen bij hun ontsnapping. Het attractiesysteem met vallende liften blijft daarbij ongewijzigd.  

De 'The Twilight Zone Tower of Terror' van Disney California Adventure opende in 2004, tien jaar na de opening van de originele attractie in Disney's Hollywood Studios in Orlando. In 2006 opende ook een exemplaar met een volledig ander verhaal in Tokyo DisneySea en sinds 2007 staat het Hollywood Tower Hotel ook in het Walt Disney Studios Park van Parijs.  

Veel fans kunnen het verwijderen van het oorspronkelijke thema niet appreciëren. Gelukkig voor hen staat de Guardians of the Galaxy-update voor de versies in Orlando, Tokyo en Parijs voorlopig nog niet op de planning.

Tekst: © Tom Vandenbroucke - Pretparken.be // Foto's: © Disney/Marvel en Inside The Magic @ Youtube

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.