Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Efteling-directeur wil monorail en drie andere dingen tegen 2025
Share
Auteur: Tom Vandenbroucke @ 4 Jan 17

Dat de Efteling de komende jaren stevig wil groeien is al een tijdje bekend. Maar om die groei vlot te kunnen laten verlopen, zal in en rond het park nog heel wat aangepast moeten worden. In een interview met de Nederlandse krant 'Het Financieele Dagblad' heeft Fons Jurgens, bestuursvoorzitter van De Efteling, vandaag verschillende punten aangehaald die hij wil zien gebeuren om tegen 2025 zeven miljoen bezoekers te kunnen trekken.

1) 40% meer buitenlandse bezoekers 

Als het park nog wil groeien qua bezoekersaantallen, dan zal de Efteling vooral moeten inzetten op buitenlandse bezoekers. Volgens Fons Jurgens komt één op vier Nederlanders elk jaar al eens naar de Efteling en vormen ze in totaal 80% van de bezoekers van het park. Nieuwe bezoekers zullen dus vooral uit het buitenland moeten komen. Daarom heeft hij de reclamebudgetten voor Duitsland, België en Frankrijk alvast aanzienlijk vergroot. Ook zou het personeel al taalcursussen krijgen om de buitenlandse bezoekers beter te woord te kunnen staan. Tegen 2025 zou de Efteling zeven miljoen bezoekers moeten hebben, tegenover 4,7 miljoen nu.  

2) 1500 extra hotelbedden buiten het park 

Het is volgens Jurgens de bedoeling dat de buitenlanders meteen ook voor meerdere dagen komen en niet gewoon op en af rijden. Met het Efteling Hotel, Bosrijk en straks ook het Loonsche Land heeft de Efteling al 3000 bedden beschikbaar per nacht. Dat zouden er in totaal 5000 moeten worden. 500 Bedden zou de Efteling zelf nog toevoegen met een derde park schrijft de krant, maar de overige 1500 bedden zouden andere ontwikkelaars moeten voorzien in hotels in Kaatsheuvel. 

3) Een oplossing voor het verkeer 

2,3 Miljoen extra bezoekers zullen uiteraard ook heel wat extra uitdagingen met zich meebrengen op vlak van bereikbaarheid en fileleed. Jurgens zou daarom graag een extra afslag van de provinciale weg naar de Efteling zien verschijnen. Ook parkeren op afstand behoort tot de mogelijkheden, waarbij bezoekers dan, bijvoorbeeld, in Tilburg zouden kunnen parkeren en met een monorail of kabelbaan naar het park gebracht worden. 

4) Een betere spreiding van de bezoekers 

Ten slotte wordt volgens Jurgens ook een betere spreiding van de bezoekers één van de grote uitdagingen van de komende jaren. Dat gaat nu al goed doordat het park alle dagen open is, maar de Efteling zal nog andere manieren moeten vinden om dat ook bij zeven miljoen bezoekers te kunnen volhouden. 

Tekst: © Tom Vandenbroucke - Pretparken.be // Foto: © Efteling // Bron: Het Financieele Dagblad

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.