Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Disney toont nieuwe beelden van megalomane Pandora-uitbreiding
Share
Auteur: Jonas Claes @ 7 Jan 17

In Orlando opent dit jaar de Disney-versie van het kassasucces bij Universal. Na diens ‘Wizarding world of Harry Potter’ antwoordt ome Walt’s imperium straks met ‘Pandora the world of Avatar’ in Animal Kingdom. Onlangs verscheen een nieuwe making of en lekte een mogelijke openingsdatum.  

De plannen om Disney World uit te breiden met een themagebied rond het buitenaardse blauwe volkje uit James Cameron’s Avatar dateren al van 2011. Het duurde echter tot 2014 eer er effectief een schop de grond in ging voor dit nieuwe parkdeel. Er zijn twee grote attracties gepland: 'Na’vi River Journey' wordt een bootvaart op een heilige rivier, 'AVATAR Flight of Passage' wordt een vliegsimulator die je moet doen geloven dat je op een van Pandora's gevleugelde beesten aan het rondvliegen bent. Afgelopen Kerst presenteerde Disney een korte maar krachtige making-off video die de huidige stand van zaken op de bouwwerf weergeeft. Daarbij valt vooral op hoe groots en gedetailleerd de wereld van de Avatar is en gaat worden. Het filmpje eindigt als we het wereldwijde web mogen geloven met een animatronic die zo levensecht beweegt dat wij er een beetje schrik van krijgen. Maar oordeel daar vooral zelf over.

Een openingsdatum?

Naast uitgebreide analyses van het filmfragmentje kwamen Disneyfanaten nog iets anders op het spoor: een mogelijke openingsdatum voor het nieuwe gebied. Er worden namelijk jaarlijks ticketjes uitgedeeld voor inwoners van Florida tegen veel zachtere prijsjes. Het enige ‘nadeel’ van deze tickets is dat je niet mag komen op bepaalde dagen waarvan Disney vooraf weet dat ze druk zullen zijn. Vreemd genoeg zijn de enige no-go-dagen voor komend seizoen voorzien van 27 mei tot en met 9 juni en dat alléén bij Animal Kingdom. Hoe de speurneuzen dat verzoenen met de ‘Summer 2017’ die het einde van bovenstaande clip siert is nog niet geweten. Natuurlijk is Pandora ook open in de zomer wanneer er al een opening plaatsvindt eind mei: dus dat hoeft op zich geen belemmering te vormen.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Disney Company // Bron: mouseinfo

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.