Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nieuwe foto's: Reuzenrad Walibi Belgium wordt afgebroken
Share
Auteur: André Bormans @ 10 Jan 17

Na 38 jaar trouwe dienst verdwijnt het reuzenrad van Walibi Belgium uit de skyline van het park. De attractie werd verkocht en maakt plaats voor uitbreidingen in de toekomst.

Het reuzenrad opende in 1979 en werd door Vekoma gebouwd. De attractie opende in hetzelfde jaar als de reeds verdwenen achtbaan 'Tornado', ook van Vekoma, wat een gigantische duw in de rug voor de toen nog jonge attractietak van de Nederlandse attractiebouwer betekende. Al bleef de bouw van reuzenraden beperkt, toch vinden we nog enkele werkende exemplaren in Walibi Holland en het Canadese La Ronde.

Later bouwde dezelfde fabrikant de houten achtbaan "Loup Garou" achter het reuzenrad. Vanaf 50m hoogte gaf het reuzenrad daardoor een spectaculair uitzicht over de houten achtbaan van Walibi, maar ook over de rest van het park en zijn omgeving. 

Daar komt nu een definitief einde aan met de afbraak van de op één na oudste attractie die nog in het park te vinden was. "De werken zullen een drietal weken duren," laat Walibi Belgium weten. Op foto's die deze ochtend genomen zijn, is te zien hoe de helft van de gondels al verdwenen zijn. Tegen het einde van de maand moet het reuzenrad volledig uit het park verdwenen zijn. 

Waar het reuzenrad opnieuw opgebouwd zal worden, is nog een raadsel. "Het bedrijf dat het rad gekocht heeft, wil het graag exporteren naar het buitenland," vertelt de persverantwoordelijke van Walibi Belgium. Over de reden van het verwijderen van de attractie vertelt het park nog dat "de beslissing om de attractie te verwijderen er kwam omdat het park de plaats waar het rad zich bevindt op orde wil stellen en wil klaarhouden voor toekomstige ontwikkelingen."

Een nieuwe attractie zou ten vroegste in 2018 het reuzenrad vervangen. Welke attractie dat gaat zijn en wanneer deze precies opent, blijft nog even geheim.

Tekst: © André Bormans, Tom Vandenbroucke - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be, Pascale Hourman

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.