Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Puy Du Fou plant tweede park in Spanje!
Share
Auteur: Kris Peeters @ 2 Maa 17

Het populaire Franse pretpark Puy Du Fou heeft plannen om een tweede park te openen in Spanje, nabij de stad Toledo.

Puy Du Fou is na Disneyland Parijs het drukst bezochte park in Frankrijk. Hier ga je geen achtbanen, wateratrracties of dergelijke vinden. Nee hier draait het enkel om theatershows en -spektakels met een historische achtergrond. Hun avondshow is wereldberoemd en is een mega spektakel. Deze show hebben ze vorig jaar naar Engeland gebracht en had daar een Engels historisch tintje. Tevens verzorgen ze al enkele jaren de Raveleijn-show in de Efteling.

Nu hebben ze plannen om een tweede park, een tweede Puy Du Fou, te openen in Spanje. Het park zou komen in de buurt van Toledo, wat zich centraal in Spanje bevindt, meer bepaald een 70 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Madrid. Echter, er is nog niet veel geweten over deze plannen, enkel dat het zou openen in 2021.

Ook in Frankrijk zit het park niet stil en opent dit jaar vier nieuwigheden: een hotel, een show en twee restaurants. Hiermee viert het park ten volle de 40e verjaardag.

Wordt zeker nog vervolgd...

Tekst: © Kris Peeters - Pretparken.be // Foto's: © Puy Du Fou

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.