Binnen een tweetal weken, op 25 maart om precies te zijn, moet het nieuwste thema- en belevingspark van Antwerpen officieel openen voor het grote publiek. Momenteel is men nog druk aan het werk in Comics Station om alles op tijd klaar te krijgen. Hoog tijd dus om eens een bezoekje te brengen aan de werf van Comics Station!

Wim Hubrechtsen, één van de oprichters van het nieuwe park, leidt ons rond over de werf. Er wordt net niet de klok rond gewerkt aan het themapark rond stripfiguren, en dat zeven dagen op zeven. “Die tijdsdruk om alles op tijd klaar te krijgen is eigen aan de entertainmentindustrie”, stelt Wim ons gerust.

Comics Station: de architectuur

De opvallende structuur van het belevingspark is een doelbewuste keuze. In een grote, voorheen leegstaande hal met een glazen dak staat nu een gigantische glazen koker die verdeeld zal worden in vier verschillende verdiepingen met in totaal zes themazones. Wat de mensen achter Comics Station belangrijk vonden, was dat mensen zich niet in een hele diepe kelder zouden voelen, maar eerder in een heel hoge toren waar veel zonlicht binnen schijnt. De keuze voor een lichtdoorlatend dak en een holle middenbouw was dan ook evident.

Een leuk weetje is dat de buitenkant van de glazen koker bij zonsondergang een schouwspel van licht en kleur zullen worden dankzij een klein legertje aan gekleurde spots - ook na sluitingstijd zal Comics Station weten te verwonderen.

Comics station: wat mogen we verwachten?

“Het is géén pretpark, maar wél een thema- en belevingspark”, drukt Wim Hubrechtsen ons op het hart. “Ja, we hebben meerdere mechanische attracties, maar die zijn steeds ondergeschikt aan een verhaal”, gaat hij verder, “Bezoekers worden meegesleurd in de wereld van de stripfiguur en de attractie moet louter en alleen dat verhaal kracht bijbrengen.” Er zal één hoofdactiviteit, al dan niet met een mechanische attractie erin verweven, voorzien zijn voor elke themazone rond één van de zes stripfiguren die het park zal huisvesten: Urbanus, Suske & Wiske, Jommeke, Lucky Luke, de Kiekeboes en de Smurfen.

Maar wat houden die attracties dan precies in? Tenzij je de kranten en de concept-arts grondig bestudeerd hebt, is de kans klein dat je deze vraag kan beantwoorden. Comics Station pakt dan ook doelbewust niet uit met hun attracties, omdat ze niet het imago van een attractiepark willen krijgen. Voor de fans willen ze wel enkele onthullingen doen. We mogen niet alleen een tien meter hoge freefall, shooter-attractie en een funhouse verwachten, maar ook een interactieve darkride, bumper cars en 4D-cinema zullen hun opwachting maken in het Centraal Station van Antwerpen. “Allemaal speciaal voor ons op maat gemaakt”, zegt Wim trots. Niet mechanisch, maar zeker zo indrukwekkend: een gigantische softplay die zich door een groot deel van het park slingert en niet te vergeten: 's werelds hoogste indoorglijbaan met een hoogte van 22,5 meter. Een impressie:

Heropwaardering Kievitplein

Het restaurant en de souvenirshop van het park zal niet enkel voor de bezoekers zijn, maar ook publiek toegankelijk. Comics Station wil eraan bijdragen om van het Kievitplein terug een gezellige en levendige buurt te maken. De ingang van het park komt dan ook vlak aan het Kievitplein, bij de ingang 'Kievit' van het Centraal station. Van daaruit gaan er roltrappen naar beneden, waar de ingang van Comics Station zich bevindt. De uitgang is de roltrap die onder de softplay door gaat.

Toegang voor Comics Station zal €19,5 per persoon gaan kosten en kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis binnen in het nieuwste thema- en belevingspark van Antwerpen. Kaartjes zijn hier te koop.

Wil je nog meer te weten komen over dit veelbelovende project in het hartje van Vlaanderen? Abonneer je dan zeker op Brakesection Magazine, want in het eerste nummer in april verschijnt er een exclusief interview met Wim Hubrechtsen met heel wat interessante weetjes.

Tekst: © Yelle Kleykens en Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto's: © Yelle Kleykens