Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Eerste achtbaan voor Knuthenborg Safaripark!
Share
Auteur: Ignace Woinin @ 16 Maa 17

In 2017 zal het Deense dieren- en attractiepark Knuthenborg Safaripark zijn eerste achtbaan bouwen. Het park is pas zeer recentelijk begonnen met uitbreiden in de richting van een attractiepark, met als enige grote attractie tot nu toe een Log Flume die in 2014 opende. De familiale achtbaan is de volgende stap van eigenaar Christoffer Knuth om van zijn landgoed één van de beste attracties van de regio te maken.

Knuthenborg begon als een landgoed waar men tegen een betaling kon genieten van een wandeling op de eigendom van de graaf van Knuthenborg. Het park is gelegen op het Deense eiland 'Lolland', meteen ten zuiden van Sjælland. In de jaren vijfitg en zestig werden er steeds meer dieren naar het landgoed gebracht en zo werd het park een echt safaripark. Recenter werd het onderdeel Limpoland geopend, waar speeltuigen en ook enkele mechanische attracties hun opwachting maakten. De grootste attractie van Knuthenborg Safaripark was tot nu toe een Log Flume van ABC Rides.

Kampala Express

De eerste achtbaan van het park zal Kampala Express als naam hebben en voorzien worden van Afrikaanse thematisering. Dit sluit mooi aan bij de bestaande klimberg Kilimanjaro en de aankleding van de Log Flume, die 'Congo Splash' heet. De Duitse firma Gerstlauer zal instaan voor de bouw van de achtbaan. Het wordt een eerder bescheiden achtbaan waar de hele familie van zal kunnen genieten, met een hoogte van zo'n zes meter en een ritlengte van minstens honderd meter. De attractie wordt volgens planning geopend op 25 mei, een maand nadat het seizoen begint voor het park. Met de hele investering is een bedrag van meer dan één miljoen euro gemoeid. Behalve in de achtbaan zal Knuthenborg Safaripark ook investeren in een uitbreiding van de ingang.

Meer weten? Hou ons forum in het oog voor updates uit Knuthenborg Safaripark! 

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Bron: Knuthenborg Safaripark

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.