Vandaag, enkele dagen voor de seizoenstart, vond de officiële persvoorstelling van Heidiland in Plopsaland De Panne plaats. Voor het eerst kon men door het gezellige en prachtige Heidiland wandelen en de attracties ‘Heidi The Ride’ en ‘De Dierenmolen’ ontdekken. Pretparken.be geeft een impressie van de nieuwste themazone van het pretpark.

De zone

Deze gloednieuwe themazone is gethematiseerd naar de leefwereld van het televisiefiguurtje ‘Heidi’ en dompelt de bezoekers onder in de sfeer van een Zwitsers bergdorpje. Wanneer je de zone binnenwandelt straalt de gezelligheid er van af: je ziet verschillende typisch Zwitserse huisjes, afgewerkt in hout en steen wat voor gezellige, warme kleuren zorgt, verschillende steegjes tussen het dorp en de nieuwe halte van de parktrein en tientallen slingers met lampjes en vlaggenwimpels. Het doet zelfs allemaal een beetje denken aan het knusse Zwitserlanddorp in Europa-Park, Plopsaland heeft zichzelf dan ook echt overtroffen met deze nieuwe zone. Voor de thematisering is er zelfs een samenwerkingsverband met toerisme Zwitserland, daarom staat er bijvoorbeeld op het plein een grote houten paal met daaraan de vlaggetjes van alle Zwitserse provincies.

Vrij centraal in het dorp staat het decoratieve pronkstuk van Heidiland: een gigantische geanimeerde koekoeksklok. Elk half uur zal deze klok de bezoekers trakteren op een ludiek schouwspel van bewegende poppetjes. De onderdelen werden zopas geleverd dus de klok was nog niet af.

“We zijn bijzonder opgetogen over het resultaat. Ons eigen creatief team heeft de volledige zone van A tot Z verwezenlijkt, gaande van de eerste creatieve concepttekeningen tot de technische realisatie van de attracties en de finishing touch in de vorm van kleine, decoratieve elementen. We hanteren een verregaande thematisering en hoge graad van afwerking steeds als maatstaf, waardoor je je als bezoeker bij het betreden van Heidiland compleet in de leefwereld van Heidi waant,” aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Ook de vroegere achterkant van De Boomstammetjes is nu volledig in thema gebracht met Heidiland. De uitglijstrook is gethematiseerd naar een mooie stenen brug en ook zijn er bloembakken bevestigd aan de rand van Heidiland waar je uitkijk hebt op de waterattractie. Voorts zijn de heggen langs de boomstamattractie aan de kant van de kasteelzone ingekort waardoor je nu een mooi zicht hebt op het kasteel van koning Samson, het stationsgebouw van de Draak.

Op het plein van Heidiland zal een groot terras komen met een capaciteit van 125 personen. Hier kunnen de bezoekers rustig picknicken met een prachtig uitzicht op de zone en met animatie van de Heidi-figuren Heidi en Peter op het nieuwe meet-and-greet podium.

Hieronder vind je een video met een wandeling doorheen de zone:

Heidi The Ride

De absolute eyecatcher van Heidiland is natuurlijk de nieuwe houten achtbaan ‘Heidi The Ride’. In deze coaster zullen de bezoekers tot op een hoogte van 22 meter gebracht worden om vervolgens tegen een snelheid van maximaal 71km/u over de 620m lange houten rails te razen.

De ingang van de attractie ligt achteraan de nieuwe zone. Na enkele zig-zag’s ga je de trappen op naar en nieuwe veel grotere ruimte. Hier kronkelt de wachtrij meer en staan er grote thema-objecten in tussen de wachtrij zoals een houten kar. Eens je dit gedeelte voorbij bent ga je weer enkele treden naar boven om in het station van Heidi The Ride uit te komen. Daar kom je meteen uit aan de poortjes om in te stappen.

“Uiteraard is Heidi The Ride de blikvanger in de nieuwe zone. De houten coaster is een mooie toevoeging aan ons huidig attractieaanbod,” zegt Parkmanager Wim Wauters apetrots.

Ook het station is gethematiseerd: boven de bagagerekken zijn er houten planken bevestigd wat een soort van zolder moet voorstellen waar allerlei rommel op ligt. Je hebt vanuit het station ook doorkijk naar het ‘wachtstation’ waar de tweede trein staat indien de eerste nog in het station staat. Beide stations zijn verbonden door een 180° bocht waar een groot projectiescherm hangt tezamen met enkele geitenbeeldjes. Bij aankomst in het station zal je o.a. Heidi kunnen zien rondhuppelen op een grote groene weide.

De rit op zich is verrassend en leuk ondanks dat het niet de hoogste of snelste houten achtbaan is die je in de buurt zal vinden. Het is een zeer leuke, vlotte en soepele familie-achtbaan die zeker bij iedereen zal aanslaan. De korte treintjes doen ook veel aan de ritbeleving: de first-drop is verrassend goed en geeft behoorlijk wat airtime alsook de andere heuveltjes en de erg leuke double-up en double-down in het parcours. Ook het terugkeren aan de Vleermuis is een leuk element en de tunnel zorgt ook wel voor een meerwaarde. Storen de geluidswanden aan de zijkant van de baan? Nee! Absoluut niet, tijdens de rit vallen deze nauwelijks of zelfs niet op!

Hieronder vind je een onridevideo op Heidi The Ride:

De Dierenmolen

De nieuwe favoriete toevoeging voor de kleinsten is De Dierenmolen. Dit is een authentieke, ambachtelijk vervaardigde draaimolen waarbij men kan plaatsnemen op de rug van uit hout gesneden boerderijdieren.

Restaurant

Heidiland heeft ook een eigen, groot restaurant 'Peter's Snack' met een capaciteit van 150 personen. Op de benedenverdieping kan je aan de balie bestellen en is er ook heel wat zitplaats, maar er is ook een ruime bovenverdieping! Je wandelt het restaurant terug buiten en gaat meteen de mooi afgewerkte houten trap naar boven waarop je binnenstapt op een mooie en gezellige eerste verdieping. Je hebt er erg mooi zicht op zowel de volledige zone als op de houten achtbaan. Een echte aanrader!

En de rest

Naast al dit moois bevat de zone ook nog een mooie winkel waar ook net zoals in het station een ‘valse’ zolderverdieping is gecreëerd, en gamefaciliteiten, een toiletblok en natuurlijk een eigen halte van de Plopsa Express. Deze laatste attractie krijgt trouwens een klein darkridestukje bij het buitenrijden van Heidiland. Naast enkele beelden en rotsen zullen ook Heidi en haar grootvader te zien zijn op schermen die de bezoekers uitzwaaien.

Conclusie

Heidiland is zeker en vast een enorm knappe zone geworden en zal tot een van de gezelligste plekjes van Plopsaland De Panne behoren. Het zal hier ook heerlijk vertoeven worden in de zomer op het zonrijke terras. Jong en oud zal zich hier ook amuseren: ofwel op de familietopper ‘Heidi The Ride’ ofwel de kleinere kindjes op ‘De Dierenmolen’.

Op zondag 2 april opent Heidiland in Plopsaland De Panne voor het grote publiek. De investering bedraagt zo’n 7,5 miljoen euro.

Tekst: © Yelle Kleykens – Pretparken.be // Foto’s: © Yelle Kleykens en Ignace Woinin – Pretparken.be