Walibi Belgium opende zaterdag 1 april voor het eerst zijn deuren in 2017. Geen nieuwe mechanische attracties, maar toch hebben ze afgelopen winter niet stil gezeten in Waver. Pretparken.be was erbij en overloopt de belangrijkste veranderingen in Walibi Belgium.

Reuzenrad

De grootste verandering die opvalt in het park is het verdwijnen van La Grande Roue, het reuzenrad van Walibi. In januari werd de attractie afgebroken en wat overblijft is een lege vlakte. Bordjes maken duidelijk dat de 'zone in aanleg' is, maar het is onduidelijk wat op termijn met de vrijgekomen ruimte gaat gebeuren. Wel werd reeds een nieuw pad richting Weerwolf aangelegd. Het zicht op de houten achtbaan is in ieder geval wel een stuk verbeterd.

Go Karts

Terug van weggeweest zijn de Go Karts, gelegen helemaal achteraan in het park. Het zijn geen mechanische wagens dit keer, maar je dient voortaan zelf te trappen. Sturen doe je met twee hendels. Bovendien is de attractie nu, in tegenstelling tot vroeger, volledig gratis.

Fotopunten

Onride-foto's zijn al sinds jaar en dag te verkrijgen bij Flash Back, Calamity Mine en Weerwolf. Sinds dit seizoen is ook het fotopunt aan de Vampire opnieuw geopend. Bovendien werden alle camera's aangepast en is het fotopunt bij Calamity Mine voortaan niet meer bemand. Je kan daar je foto aanschaffen via automaten.

Verfwerken

Afgelopen winter werden duidelijk ook de nodige liters verf gebruikt in het park. Zo zijn de spikes van Psyké Underground opnieuw geverfd, ditmaal in een fellere kleur lichtblauw. De supports van de achtbaan zijn nu in dezelfde kleur geverfd, wat een geslaagd resultaat geeft.

Meer verfwerken zijn te bespeuren bij Dalton Terror. Bij Gold River Adventure en Flash Back werden de naamborden vernieuwd en ook het toiletgebouw in Walibi Playland kreeg een nieuwe laag verf. Behalve een nieuw naambord bij Flash Back werden hier ook de vaargeulen grondig uitgekuisd. De betalende waterspuiters lijken ook voorgoed buiten werking. De diverse, automatische effecten bij de attractie lieten het vandaag helaas afweten.

Horeca

Naar jaarlijkse gewoonte wordt ook het horeca-aanbod in het park verder uitgebreid. In diverse horecapunten heeft de veggieburger zijn intrede gedaan en in het horecapunt tegenover Spinning Vibe zijn er voortaan panini's en sandwiches met beleg naar keuze te verkrijgen. In het cowboydorp zijn er vanaf dit seizoen dan weer cup cakes in diverse smaken te verkrijgen. Een aantal snacks en gerechten zijn bovendien lichtjes in prijs verhoogd. Bij Country Cantina, het grote self-service restaurant in het cowboydorp werd ook het meubilair van het terras vernieuwd.

Overige aanpassingen

Andere veranderingen in het park zijn te zien aan de ingang, waar de toegangspoortjes vernieuwd werden. Voortaan dien je zelf je ticket te scannen. Verder lijkt ook de quiz '40 jaar Walibi' verdwenen te zijn. De winnaar van iedere quiz kreeg afgelopen seizoen telkens een gratis Speedy Pass voor een groep van maximaal vier personen. De schermen in de wachtrijen van Calamity Mine, Flash Back en Challenge of Tutankhamon worden voortaan gebruikt om de wachttijden van de attracties in het park te tonen. Als laatste werd ook het wandelpad naast Pulsar, de nieuwste attractie van het park, verder verfraaid. Bredere bestrating moet daar een einde maken aan het modderige stukje langsheen de splash.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © Bjorn Venken - Pretparken.be