Plopsaland De panne opende gisteren voor het eerst dit pretparkseizoen zijn deuren voor het grote publiek en hoe! Naast de volledig nieuwe zone ‘Heidiland’ met twee mechanische attracties, zijn er ook nog tal van andere nieuwigheden in het park te vinden? Ze hebben in De Panne zeker en vast niet stilgezeten de voorbije winterperiode! Pretparken.be zet alle belangrijkste veranderingen in Plopsaland De Panne op een rij.

Heidiland

Dit is natuurlijk dé blikvanger van het seizoen, de zone waar iedereen lang heeft op gewacht: Heidiland. Normaal moest de nieuwe zone al vorige zomer open gegaan zijn, maar problemen met de milieuvergunning van het park zorgen ervoor dat de openingsdatum werd uitgesteld naar deze paasvakantie. Nu was het dan zo ver: Heidi verwelkomde haar eerste bezoekers!

Wanneer je Heidiland binnenkomt, word je opgeslorpt in de gezelligheid die de zone uitstraalt. De verschillende knusse huisjes zijn uit steen en hout opgebouwd waardoor je je in een gezellig, sfeervol Zwitsers dorpje waant. Te midden van het plein staat trouwens een grote koekoeksklok die om het half uur voor een klein spektakel zorgt met bewegende poppetjes.  Naast een nieuw restaurant waar je onder andere worst op een stokje kan eten, een shop waar je houtblokken van Heidi The Ride of een onridefoto kan kopen en een game-gallery zijn er natuurlijk ook nieuwe attracties te vinden in Heidiland.

De eye-catcher van de zone is ongetwijfeld de houten achtbaan ‘Heidi The Ride’ van de bouwer GCI. De woodie is 22 meter hoog en laat de bezoekers tegen een maximale snelheid van 71km/u over de meer dan 600 meter lange track scheuren. De rit op zich is verrassend leuk: pittig maar niet té, enkele airtime-momentjes en ondanks zijn hoogte blijft de snelheid er doorheen het ganse parcours in zitten. Een perfect achtbaan voor de doelgroep van Plopsa!

Laten we de tweede attractie niet vergeten die er trouwens ook erg mooi uitziet: De Dierenmolen. Deze draaimolen van Wood Design is uit hout gemaakt met met de hand vervaardigde houten dieren erop. Een heel leuke attractie voor de kindjes die nog net te klein zijn voor Heidi The Ride.

Een andere nieuwigheid is dat je vanop de oever aan de Boomstammetjes ook twee waterkanonnen kan afvuren waardoor je de bezoekers in de boomstamattractie kan natspuiten.

Meer foto's en video's van Heidiland vind je in ons uitgebreide foto-verslag van de oficiële persopening.

Plopzone

Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Plop, heeft Plopsaland De Panne de zone van dit figuurtje stevig onder handen genomen. Zo werden de grote paddenstoelen centraal in de zone, waarin zich het restaurant bevindt, volledig opnieuw geschilderd en ook werden er nieuwe verlichtingspalen in de vorm van bloemen toegevoegd. Ook aan de Vleermuis kwam er een groepje paddenstoelen bij.

De meest opmerkelijke nieuwigheid in de Plopzone is toch wel de nieuwe toiletblok! De oude werd volledig gestript en afgebroken en maakte plaats voor een nieuw, prachtig gethematiseerd exemplaar. Langs de buitenkant hebben ze de toiletblokken vormgegeven als paddenstoelen wat veel beter opgaat in de omgeving. Maar ook vanbinnen zijn de toiletten een pareltje geworden: de deurtjes zijn gethematiseerd, de muren zijn beschilderd in plaats van gewone witte tegeltjes en de wasbakken zijn prachtige stenen exemplaren.

En verder

Een andere opvallende verandering doorheen het ganse park is de vervanging van alle attractieborden. Op de oude borden stond nog het oude logo van het park waardoor het park alle borden in één keer heeft vervangen en dit maal door gethematiseerde exemplaren! Geen 2D-borden meer, maar meer 3D deze keer met decoraties aangepast aan de attractie. Een selectie:

Voorts heeft men ook het station van de Rollerskater verbreedt waardoor er meer mensen in kunnen en beter beschermd zijn tegen eventuele regen. Ook zijn de decoratieve elementen van Gamma bovenop het station vervangen door Capri Sun en Coca-Cola. Ook nieuw zijn de soort van treinplannetjes aan de Plopsa-Express-haltes: daar is vanaf nu een kaartje te zien waar de parktrein overal stopt.

© Tekst: Yelle Kleykens – Pretparken.be // Foto’s: Yelle Kleykens, Ignace Woinin en Sven Vanpoucke – Pretparken.be