Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Komt er een flying coaster in het nieuwe themagebied van Phantasialand?
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 6 Apr 17

Phantasialand plant in de nieuwe themazone 'Rookburgh', mogelijk een flying coaster van fabrikant Vekoma. Verschillende Nederlandstalige en Duitstalige pretparkfora zagen reeds geruime tijd een verband tussen Phantasialand's mysterieuze bouwput en het prototype dat getest wordt op de bedrijfstereinen van de Nederlandse achtbaanconstructeur. Een Nederlandse fansite beweert nu meer informatie te hebben.

Eerder dit jaar kwamen we te weten dat Phantasialand de naam 'Rookburgh' liet registeren en vorige week werd het nieuwe themagebied 'Rookburgh' officieel aangekondigd door het park zelf. Op visuals die verschenen zijn naast het bekende Wuze Town zagen we een steampunk personage in een gelijkaardige themawereld. Er is ook een zeppelin te zien op zowel de visual als het doek dat de werf van nieuwsgierige blikken moet beschermen. De opmerkzame bezoeker kan ook de woorden 'Airrail comp' en 'Spatiometer' op de afbeelding ontdekken. Het geheel werd afgewerkt met een op een manometer gelijkend meetsysteem, dat schijnbaar willekeurig waarden aangeeft. Er loopt eveneens een teller, waarvan de waarden continu en met een redelijk tempo stijgen.

Nu zouden ingewijden en betrokkenen aan een Nederlandse fansite bevestigd hebben dat dit nieuwe themagebied een nieuwe achtbaan krijgt: een flying coaster van Vekoma. De vreemde testopstellingen op het bedrijventerrein van de Nederlanse fabrikant werden echter op zowel Duitstalige als Nederlandstalige pretparkfora reeds langer aan dit project gelinkt. Het feit dat Vekoma tot nu toe met geen woord gerept heeft over het testproject, samengenomen met Phantasialand's voorkeur om nieuwe attracties zo mogelijk geheim te houden, maakt het prototype van Vekoma alleszins geen ondenkbare optie. De toekomst zal uitwijzen of dit gerucht uiteindelijk blijkt te kloppen.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Phantasialand

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.