Heidi The Ride en de zone Heidiland zijn al sinds enkele weken geopend, maar de officiële opening vond gisteren plaats in de aanwezigheid van pers en genodigden. Eerst werd in het Plopsa Theater een voorstelling gegeven van het project zelf toekomstige nieuwigheden, inclusief de nodige animatie. Daarna ging iedereen richting het nieuwe mini themadeel om het, mogelijks eerste, ritje te maken op de nieuwste houten coaster van ons land. Lees mee over wat er te beleven viel!

 

Plopsa: A Brand New Day

De dag begon met een heus ontbijt in de foyer. Er was een ruime keuze van de klassieke pistolets tot lekkere pannenkoeken. Hier herkende je meteen bekende Vlaamse gezichten zoals Miss België Romanie Schotte, Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, Wendy Van Wanten, Showbizz Bart, Katja Retsin en Jan Schepens, Rox acteurs Jeremy Vandoorne en Jelle Florizonne, Jean-Marie en Carmen Pfaff, Koen Crucke, Danny Verbiest en vele andere. Voor de pretparkliefhebbers was er ook een speciale gast, namelijk de President van Great Coasters International Clair Hain Jr.

Net zoals bij de opening van Plopsaqua, koos het park voor een soort talkshow ter ere van de opening. Het thema 'A Brand New Day', een musical nummer dat werd ingezet bij de start dankzij de jongens en meisjes van Musicalia, een initiatief uit Asse dat deeltijdse musical opleidingen aanbiedt. Ze keren later dit jaar ook terug voor de zomer nocturnes in het park. De presentator van dienst was opnieuw Luc Appermont en naast Musicalia was ook Kabouter Plop aanwezig om tussendoor voor wat sfeer te zorgen met de Kabouterdans.

Er kwamen allerlei zaken aan bod in de show. Zo werd verwezen naar de kinderafdeling in het ziekenhuis van Veurne die een volledige Plopsa make-over kreeg. Daarnaast promootte ze Villa Samson om steun te brengen aan het project wat toelaat dat bij het UZ Brussel huisdieren mee kunnen gaan naar het ziekenhuis om zo soms zware processen en behandelingen aangenamer te maken. Niemand minder dan Danny Verbiest is peter van het project.

Naast te spreken over het nieuwe Heidiland werd nog gesproken over een andere nieuwigheid in het park: de vernieuwde Ploptuin. Steve Van de Kerkhof, raadde aan om naar het toilet te gaan in één van de volgens hem mooiste toiletten in een pretpark van de Benelux. Ook Holiday Park kreeg wat promotie waar dit jaar de nieuwe Beach zone opende. In totaal mocht de groep 3 miljoen bezoekers ontvangen in 2016. In de toekomst hopen ze dat te verhogen naar 5 miljoen bezoekers en onthulden ze dan ook hoe dat te doen.


 

Toekomstplannen

Drie verschillende projecten werden in de kijker gezet. Ten eerste de toekomstige Plopsaqua parken. De marktbevraging voor Antwerpen is officieel ingediend en dus is het nu even wachten op groen licht. Ook de bevraging voor Mechelen is in volle voorbereiding, gezien ze op de site van Technopolis een waterpark willen bouwen. Steve hintte ook nog op andere mogelijke parken in gans België.

Het tweede wat zeker de nodige aandacht kreeg was het Plopsa park in Polen. Holiday Park Kownaty is in volle opbouw, waarbij de samenwerking met Plopsa werd benadrukt en de grote slaagkansen van het project. Zelfs de burgemeester van Kownaty was aanwezig, maar zijn Poolse speech moest daarna samengevat vertaald worden door Luc Appermont. Het project hoopt heel wat bezoekers aan te trekken uit Polen, Duitsland en dergelijke.

Het derde wat aangehaald werd, waren de toekomstige accomodaties van Plopsaland De Panne. Het hotel moet met zijn 127 kamers openen in voorjaar 2019. Daarnaast werd de overname van de camping opnieuw vermeld, waar ze in de toekomst huisjes of misschien wel boomhutten zullen bouwen. Tegen 2020 willen ze accomodaties hebben voor 1000 mensen.


 

De volledige show zie je hier: 

Heidiland

Na een laatste prestatie van Musicalia op één van de hits van Whitney Houston, was het eindelijk tijd om naar Heidiland te trekken. Iedereen kreeg een poncho en paraplu aangeboden gezien het wisselvalige weer. In het themadeel was er heel wat extra's voorzien zoals lekkere tartiflette, broodjes met Breydelham, Zwitserse kazen, ijsjes en meer. Ook de horecapunten met witte pensen en kippenworst waren geopend. Uiteraard was iedereen er om Heidi The Ride te beleven en de respons was heel positief. Gert Verhulst kon zelfs Koen Crucke overtuigen om een ritje te maken. De kinderen die te klein waren, konden dan weer een ritje maken op de Dierenmolen.

Nieuwigheid was de laatste scene van het station. Hier is nu een scherm waar Heidi en Peter je uitzwaaien: "Dat was snel hé!". De attractie valt duidelijk in de smaak bij de bezoekers, want toen om 14u het gebied open ging voor alle bezoekers, stond de wachtrij meteen vol. Deze nieuwe woodie voor België is een schot in de roos en de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Plopsa dat blijft investeren om te groeien.

Tekst: Sven Popelier  - Pretparken.be // Foto's: © Mario Vergeylen, Juan Martinez - Pretparken.be // Video: © Plopsa