Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Fort Fun Abenteuerland verkocht aan Looping Group
Share
Auteur: Bjorn Venken @ 27 Apr 17

Fort Fun Abenteuerland, gelegen in het Duitse Sauerland, is verkocht aan de pretparkgroep Looping Group. Het park was voorheen in het bezit van het Franse Compagnie des Alpes.

Het komt niet als een verrassing, maar vandaag werd het nieuws bekend gemaakt dat Fort Fun Abenteuerland verkocht is aan een nieuwe eigenaar: Looping Group. Looping Group had reeds 6 Europese pretparken in haar bezit, waaronder het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn en het Franse Bagatelle. Het Bundeskartellamt moet de verkoop ter waarde van 7 miljoen euro echter wel nog goedkeuren.

2012

Fort Fun Abenteuerland stond al een tijdje te koop. In 2012 werd bekend gemaakt dat het park verkocht werd aan One World. Die verkoop ging uiteindelijk niet door omdat de eigenaar van One World quasi tegelijkertijd werd opgepakt voor fraude. Het park bleef dan nog 5 jaar langer in bezit van het Franse Compagnie des Alpes - welke onder andere ook Walibi Belgium en Bellewaerde in hun bezit hebben - vooraleer het nu verkocht werd. Eerder dit jaar kwam er trouwens al een einde aan de uitgebreide abonnementsvoordelen van het park: de gratis bezoeken aan de zusterparken werden uit de abonnementsformule geschrapt.

Het park opent dit jaar bovendien ook een nieuwe attractie: een Jump Area met trampolines. Verder krijgt de achtbaan Speed Snake nieuwe treinen.

Welke toekomst voorzie jij voor het park? Is de overname een zegen of was het beter onder Compagnie des Alpes gebleven? Discussieer mee op het forum.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto: © Bob van Dyck - Pretparken.be // Bron: Westfalenpost

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.