Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Meisje (11) overleden na val uit attractie in Drayton Manor
Share
Auteur: Bert Bael @ 9 Mei 17

In het Britse park Drayton Manor heeft een ongeval plaatsgevonden op de attractie Splash Canyon. Daarbij kwam een meisje van 11 om het leven.

De Britse krant Sutton Coldfield Observer meldde dinsdagnamiddag dat er een "zwaar ongeval" plaatsgevonden had in Drayton Manor. Wat er precies gebeurd is, bleef een tijdlang onduidelijk. Splash Canyon en Shockwave werden gesloten en nieuwe bezoekers werden geweigerd aan de ingang van het park. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, net als andere hulpdiensten.

Het park heeft dinsdagavond gemeld dat een meisje van 11 uit de wildwaterattractie Splash Canyon is gevallen. Ze werd nog overgebracht naar het kinderziekenhuis van Birmingham, maar alle hulp kwam te laat. Kort na aankomst in het ziekenhuis is het meisje aan haar verwondingen overleden. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren is op dit moment nog onduidelijk. Het meisje was op schooluitstap naar het park.

Inmiddels is het onderzoek gestart naar hoe dit ongeval is kunnen gebeuren. Drayton Manor blijft woensdag gesloten uit respect voor de familie van het meisje.

UPDATE (10/05/2017 18:20)
Naarmate het onderzoek naar het incident vordert, raken steeds meer details bekend over hoe het ongeval is kunnen gebeuren. Het 11-jarige meisje, Evha Jannath uit Leicester, zou tijdens de rit geprobeerd hebben van plaats te veranderen. Op het moment dat ze rechtstond, raakte de boot een rots, waardoor Evha het evenwicht verloor en in het water belandde. De sterke stroming zou haar onder water gehouden hebben. Personeel van het pretpark haalde het meisje uit het water, maar ze is later aan haar verwondingen bezweken.

Alton Towers heeft inmiddels laten weten dat het ook hun Congo River Rapids, eveneens een rapid river van Intamin, vanaf donderdag gesloten zal houden, tot meer details over het incident bekend zijn.

UPDATE (11/05/2017 21:51)
Drayton Manor blijft al zeker tot en met vrijdag gesloten, om het onderzoek vlot te laten verlopen. Na Alton Towers hebben nu ook Thorpe Park en Legoland Windsor besloten om hun rapid rivers gesloten te houden voor onbepaalde duur.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Bron: Sutton Coldfield Observer / Twitter @SamJonesJourno / BBC

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.