Altijd de goedkoopste pretparktickets?
Bezoek onze kortingspagina!

Grijp korting
Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Transport achtbaantrein 'Knightmare' gaat mis
Share
Auteur: Bert Bael @ 20 Mei 17

In het Britse dorp Thornton is afgelopen donderdag een achtbaantrein tijdens het transport op de weg beland. Het gaat om de trein van Knightmare, een achtbaan in het gesloten Camelot Theme Park. De trein is zichtbaar beschadigd.

Rond 19 uur op donderdagavond is in Thornton, een dorp in de buurt van Blackpool, de trein van Knightmare op de openbare weg beland. Toen de vrachtwagen waarop de trein vervoerd werd op Trunnah Road reed, verloor die plots zijn lading. Niemand raakte daarbij gewond, maar mensen in de buurt spraken wel over "een zeer luide plof." Op foto's die buurtbewoners op Facebook plaatsten is ook te zien dat de trein beschadigd raakte bij de crash.

Het transport met de blauwe trein van de Schwarzkopf-achtbaan Knightmare zou vertrokken zijn vanaf Red Marsh, een industrieterrein in de buurt. Hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Ook is het niet geheel bekend waar de trein heengebracht werd, al zou het goed kunnen dat de baan naar Southport Pleasureland verhuist. De eigenaars van dat park hebben namelijk aangegeven de baan érg graag in hun park te willen. Enkele jaren geleden maakten ze zelfs al een maquette voor de inplanning van de achtbaan in het park.

Camelot Theme Park

Camelot Theme Park was een pretpark in het Engelse Lancashire. Het park opende haar deuren in 1983 en was gethematiseerd naar Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Tegenvallende bezoekersaantallen zorgden ervoor dat het park in 2012 moest sluiten. Verschillende attracties werden verkocht aan andere parken. Knightmare, een achtbaan van Schwarzkopf, staat echter nog steeds recht.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Bron: Blackpool Gazette // Foto's: Dave Bear en Graham Moreton (Tarleton Photography)

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.