Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Kolmarden bevestigt: Wildfire heropent deze zomer!
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 13 Jun 17

Het Zweedse dieren- en attractiepark Kolmarden bevestigde gisteren op hun website dat hun houten achtbaan 'Wildfire' eindelijk terug zal heropenen deze zomervakantie. Wanneer precies zal later nog gecommuniceerd worden.

​UPDATE: Kolmarden heeft ondertussen laten weten dat Wildfire op 20 juni 2017 terug zal openen voor het publiek!

De kogel is dan uiteindelijk toch door de kerk: Wildfire zal zeer binnenkort weer openen na bijna acht maanden te hebben stilgestaan. De bouwvergunning van de RMC inversiecoaster werd in oktober vorig jaar ingetrokken omwille van mogelijke nefaste geluidsoverlast voor de omgeving waarna er onzekerheid bestond over het voortbestaan van Wilfdire.

Begin 2017 besloot de Zweedse bouw- en milieucommissie om de achtbaan dan toch niet laten af te breken, wel moest Kolmarden een nieuw, gedetailleerd bestemmingsplan opmaken voor de zone waarin Wildfire staat. Dat plan werd ondertussen ingediend en wordt verwacht aanstaande maandag door de autoriteiten te worden goedgekeurd (UPDATE: Dit is ondertussen effectief goedgekeurd en het park laat weten dat Wildfire vanaf morgen 20 juni 2017 terug zal open zijn voor het publiek). Dat betekent dat Wildfire deze zomervakantie eindelijk zal kunnen heropenen. Dat nieuws heeft het park dan ook al officieel meegedeeld op hun eigen website: "Wildfire heropent binnenkort! Binnenkort meer info over de magische heropeningsdatum."

Wildfire is een houten achtbaan van de bouwer RMC en heeft maar liefst drie inversies, bereikt een hoogte van 57 meter en een snelheid van 113km/u. 

Tekst: © Yelle Kleykens - pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - pretparken.be // Bron: Kolmarden, svt.se en affarsliv.com

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.