Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Toverland onthult B&M Wingcoaster Fēnix en gebied Avalon
Share
Auteur: Bert Bael @ 26 Sep 17

Vandaag maakte Toverland alle info rondom hun grootse investering voor 2018 bekend. 'Fēnix' wordt de naam van de B&M Wingcoaster, en zal met een hoogte van 40 meter hoger zijn dan Troy. De achtbaan krijgt ook 3 inversies. Fēnix komt te liggen in het nieuwe themagebied Avalon, dat ook een boottocht en een restaurant zal huisvesten. Verder komt er ook een nieuw entreegebied. De uitbreiding van 30 miljoen euro maakt Toverland in één klap anderhalf keer zo groot.

Fēnix

Sinds mei is bekend dat Toverland de eerste B&M Wingcoaster in de Benelux zal bouwen, nu kennen we ook de statistieken. De nieuwste telg in de Sevenumse achtbaanfamilie zal Fēnix gaan heten. Met een hoogte van maar liefst 40 meter zal de nieuwe eyecatcher nog boven Troy uitsteken. Tijdens een twee minuten durende rit gaan bezoekers drie keer overkop en ervaren ze een topsnelheid van 95km/u. Op de conceptart zijn een dive loop, een immelman en een zero-g roll te herkennen. Met een lengte van 813 meter zal het de langste B&M Wingcoaster van Europa worden.

Toverland zou Toverland niet zijn als ze geen achtergrondverhaal hadden bij hun nieuwste attractie. 'Fēnix' verwijst natuurlijk naar de mythologische vuurvogel. Peter van Holsteijn, hoofdontwerper van Toverland, legt uit: "De almachtige vuurvogel Fēnix verrijst eens in de 777 jaar uit zijn eigen as. Onze gasten worden uitgenodigd om plaats te nemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht." Zoals gebruikelijk bij de wingcoaster zullen er ook verschillende near misses zijn onderweg.

Statistieken

 •  Bouw: Bolliger & Mabillard
 •  Type: Wing Coaster
 •  Hoogte: 40 meter
 •  Lengte: 813 meter
 •  Maximale snelheid: 95 km/u
 •  Aantal inversies: 3
 •  Zitplaatsen: 24 per trein
 •  Aantal treinen: 2 treinen met 6 coaches
 •  Ritduur: 2 minuten, excl. in- en uitstappen
 •  Capaciteit: 1000 personen per uur
 •  Minimale lengte: 1,40 meter

Avalon

Fēnix maakt deel uit van een nieuw themagebied met de naam 'Avalon'. Voor het gebied liet Toverland zich inspireren door de Keltische legendes rond Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. "Avalon is een magische plek waar Merlijn centraal staat," zegt Van Holsteijn. "Samen met zijn bondgenoot Fēnix zorgt hij ervoor dat de goede magie hier overheerst. Het kwaad, gepersonifieerd door de heks Morgana, ligt namelijk altijd op de loer."

De eerste palen voor het nieuwe themagebied zitten sinds vorige week in de grond. Avalon zal rond de vijver gebouwd worden. Het nieuwe gebied zal ervoor zorgen dat het attractiepark vanaf volgend jaar maar liefst anderhalf keer zo groot zal zijn.

Merlin's Quest

Ook de vijver zal niet onbenut blijven. Mack Rides zal daar namelijk een boatride bouwen die de naam Merlin's Quest draagt. Tijdens de rit van 12 minuten kunnen bezoekers de wateren van Avalon verkennen. De gasten gaan op zoek naar 'Tir na nÓg', de bron van het eeuwig leven. "Gedurende de tocht vaart de boot een ruïne binnen. In dit zogeheten darkride-gedeelte zou deze bron zich zomaar eens kunnen bevinden," vertelt Van Holsteijn. Het hele gezin zal kunnen geniet van de attractie. De 14 boten zullen een afstand van 430 meter afleggen en twee van de boten zijn eveneens geschikt voor mindervaliden.

Statistieken

 •  Bouw: Mack Rides
 •  Type: Boatride
 •  Lengte: 430 meter
 •  Aantal boten: 14
 •  Zitplaatsen: 16 per boot
 •  Ritduur: 12 minuten
 •  Capaciteit: 950 personen per uur

Update 27/09/'17

Vandaag heeft Toverland de plannen voor de investeringen van volgend jaar voorgesteld op de European Attractions Show (EAS) te Berlijn. Hier toonden ze enkele foto's van de boten in opbouw bij leverancier Mack Rides. Zo wordt al een impressie gegeven van hoe ze in realiteit eruit zullen komen te zien.

The Flaming Feather

In het nieuwe gebied zal ook een restaurant te vinden zijn. De nieuwe "herberg" krijgt de naam The Flaming Feather, vernoemd naar de veer van de Fēnix. Dit wordt het eerste restaurant in Toverland waar gasten aan tafel bediend zullen worden. Hongerigen kunnen proeven van bourgondische gerechten, terwijl ze genieten van knetterende haarden. Volgens het verhaal is dit "dé ontmoetingsplaats voor de wijzen van de wereld. Tovenaars en magiërs komen hier samen om onder het genot van een goed stuk vlees en verrukkelijke dranken te filosoferen over magie en de strijd tegen het kwaad." Het aanbod bestaat uit diverse vleesgerechten en lunchplanken. De dranken zullen geserveerd worden in pullen en karaffen. Binnen kunnen 130 gasten plaatsnemen, op de buitenterrassen is er plaats voor nog eens 300 mensen. The Flaming Feather kan ook exclusief afgehuurd worden als eventlocatie door gezelschappen en bedrijven.

Update 27/09/'17 - Muziek in themagebied Avalon

Eveneens op de EAS te Berlijn kondigde het park vandaag aan dat het voor de muziek opnieuw in zee gaat met het Duitse IMAscore, dat sinds het aanleveren van de muziek voor de Magische Vallei huisleverancier lijkt te worden. Het bedrijf heeft sindsdien ook nieuwe muziek geschreven voor Magic Forest en onlangs nog voor Troy.

Op de slide lezen we dat er in totaal 7 zones zullen zijn waar muziek en geluiden afgespeeld zullen worden. In totaal zal er materiaal geproduceerd worden voor 190 minuten, weliswaar voor zowel het nieuwe themagebied als de nieuwe entreezone. De nieuwe muziek zal ook verkrijgbaar zijn op CD, goed voor 90 minuten luistergenot.

Toverland in de toekomst

Avalon en het nieuwe entreegebied vormen samen een oppervlakte van maar liefst zeven hectare en het is daarmee de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland. In de zomer van 2018 zullen de eerte bezoekers de wereld van Merlijn en Koning Arthur kunnen verkennen. De toegangsprijs zal wel 4 euro omhoog gaan. Later dit jaar zal nog meer onthuld worden over het nieuwe entreegebied. Toverland wil in de komende jaren de grens van 1 miljoen bezoekers doorbreken. Met nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort wil het attractiepark een meerdaagse bestemming worden.

Discussieer mee over de uitbreiding van Toverland op ons forum.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Foto's: © Toverland // Bron: Toverland

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.