Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Fort Fear presenteert Misty Ville Horror Stories
Share
Auteur: Bert Bael @ 27 Sep 17

Fort Fun wordt naar jaarlijkse gewoonte in oktober herdoopt tot Fort Fear, dit keer met een nieuw verhaal. Op 21, 28, 29, 30 en 31 oktober stelt het park met 'Misty Ville Horror Stories - Chapter 1' een volledig nieuw verhaal voor als achtergrond bij hun halloween-event. Van 16 tot 22 uur kunnen bezoekers zich verwachten aan een griezelig programma: verschillende attracties kunnen in het donker beleefd worden, speciale verlichting zorgt voor een akelige sfeer, acteurs jagen iedereen de stuipen op het lijf en maar liefst vier spookhuizen zullen de bezoekers doen bibberen en beven.

Nadat vorig jaar de populaire figuur Jackie Moon letterlijk in vlammen opging, is het dit jaar tijd voor een nieuw verhaal in Fort Fear Horrorland. Fort Fun organiseert hun succesvolle halloween-event dit jaar op vijf verschillende dagen: 21, 28, 29, 30 en 31 oktober. Ditmaal zal er geen hoofdpersonage centraal staan, maar wel een plaats: Misty Ville. Wel speelt het park met enkele characters die zich in de komende jaren verder kunnen ontwikkelen. Dit jaar stelt Fort Fun namelijk enkel het eerste hoofdstuk van een nieuw achtergrondverhaal voor. Misty Ville is een kleine stad die verborgen ligt in het zuiden van de Verenigde Staten. Niemand komt vrijwillig naar dit gure stadje, maar het blijkt wel een aantrekkingskracht uit te oefenen op het uitschot van de laagste soort. Schurken zonder scrupules, onbetrouwbare gokkers, door voodoo bezeten schepsels, vermeende revolverhelden, verbitterde indianenkrijgers en het uitschot onder de Rednecks leven hier volgens hun eigen regels.

Vier haunted houses

Fort Fear Horrorland zal met vier spookhuizen genoeg te bieden hebben aan de doorwinterde halloween-fanaat. 'The Forest' is een doolhof waarin bezoekers ongeveer 25 minuten kunnen ronddwalen. Zowel indoor als outdoor zal iedereen z'n weg moeten zien te vinden uit het bos. In de maze zullen ook acteurs verstopt zitten. 'The Hotel' biedt dan weer een uitdaging voor fans van escape rooms. Gasten zullen het Misty Ville Grand Hotel, ooit een idyllische verblijfplaats in de stad, per twee betreden. Om het spookhotel opnieuw uit te komen zullen bezoekers enkele 'escape room'-achtige elementen moeten trotseren.

Midden in Misty Ville ligt 'The Warehouse', een schijnbaar verlaten en vervallen opslagplaats. Maar niets is wat het lijkt, want tussen de waren schuilt er nog leven. Ten slotte zal de wachtrij van achtbaan Devil's Mine het spookhuis 'The Mine' bevatten. De geesten van de indianen zullen het de respectloze bewoners van Misty Ville, die het goud en de juwelen van de indianenstam proberen stelen, niet makkelijk maken in de nauwe gangen van de mijn.

Misty Ville Voodoo-Club en attracties in het donker

Voor het eerst zal het Silver Bullet Saloon omgedoopt worden tot de Misty Ville Voodoo-Club, een plaats waar beeldschone danseressen en getalenteerde acrobaten voor het nodige vertier zorgen. Maar de barvrouw is onbetrouwbaar en vanaf 17u zal ze elke 15 minuten haar waanzinnigheid in het saloon laten gelden.

Bezoekers kunnen behalve van de spookattracties ook genieten van enkele attracties die uitzonderlijk in het donker te beleven zijn. Onder andere de bekende rodelbaan Trapper Slider en de Wild Eagle zullen 's nachts geopend zijn. Ook de kleinste bezoekers kunnen halloween vieren op de Horse Shoe BBQ Platz.

Praktisch

Voor de vier spookhuizen geldt een aangewezen minimumleeftijd van 16 jaar. 'The Forest' en 'The Warehouse' kosten beiden 4 euro; om 'The Hotel' te betreden betaal je 10 euro. 'The Mine' is gratis te bezoeken en heeft een adviesleeftijd van 12 jaar. Fort Fun raadt aan om tickets in voorverkoop te kopen, omdat drie van de spookhuizen met een tijdsslot werken waarop bezoekers binnen mogen. Het park kan dan ook niet garanderen dat er voor elke attractie een avondkassa open zal zijn. Kinderen tot 12 jaar mogen het park verkleed bezoeken. Ook tijdens de nocturnes opent het park al om 10 uur en zal de prijs voor een toegangsticket niet verschillen van andere dagen.

Meer info is te vinden op FortFear.de

Discussieer mee over Fort Fear Horrorland en andere halloween-evenementen op ons forum.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Foto's: © Fort Fun // Bron: Fort Fun persbericht

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.