Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Moet Disneyland California de parken sluiten door nabije bosbrand?
Share
Auteur: Juan Martínez @ 11 Okt 17

In de Amerikaanse staat California woeden er al enkele dagen verschillende, grote en erg destructieve bosbranden. Een van de branden bevindt zich in de heuvels van Anaheim, op ongeveer 16km van het Disney resort. Fans vrezen nu dat Disney de parken zal moeten sluiten aangezien er as tot in de parken neerdwarrelt.

Wat op het eerste zicht misschien een mooie foto van een zonsondergang in Disney California Adventure lijkt te zijn, blijkt helemaal niet zo te zijn. Immers, wie nu in het resort aanwezig is, ziet een grijs-oranje lucht gevuld met rook en gloed van het vuur dat voortkomt uit de bosbrand in de heuvels van Anaheim.

Het populaire pretparkresort dat gemiddeld dagelijks zo'n 44000 bezoekers over de vloer krijgt, bevindt zich aan de weg die rechtstreeks leidt naar deze heuvels, waar de bosbrand al 500 km² land tot as heeft herleid. Het resort zelf wordt niet door de bosbrand bedreigd, maar sommigen roepen het park op de deuren te sluiten, uit vrees dat de veiligheid van de bezoekers in het gedrang kan komen. Verschillende bezoekers melden dat er as uit de lucht neerdwarrelt in het park en uiteraard is het inademen van rook en as niet goed voor de gezondheid.

Voorlopig acht Disney het niet nodig de parken te sluiten. Een woordvoerder benadrukt dat de parken open blijven volgens de normale kalender. Bezoekers kunnen de stand van zaken opvolgen via de officiële Twitter-feed van het resort, @DisneylandToday. 

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: Junior Olivas; Associated Press, Yael Tsairi // Bron: The Sun 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.