Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Energylandia bouwt Mega Coaster in 2018: Hyperion
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 19 Okt 17

Energylandia, het ondertussen zeer bekende Poolse pretpark, opent volgend jaar een nieuwe spectaculaire Mega Coaster, de grootste van Europa. Dat nieuws was al langer bekend, maar nu heeft het park ook de naam uit de doeken gedaan: Hyperion.

Een jaar geleden, begin oktober 2016, kondigde het Poolse pretpark Energylandia aan dat het in 2018 een grote spectaculaire achtbaan zou bouwen. Volgers van hun Facebookpagina konden stemmen op twee ontwerpen: eentje van Intamin en eentje van Vekoma. Intamin kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Hyperion

Het was geruim lange tijd erg stil rond dit project, maar deze week kwam het park eindelijk terug met nieuws over dit project. Zo maakten ze de naam van de Mega Coaster bekend: Hyperion. Maar ook deelden ze foto's van de eerste grondwerkzaamheden die eindelijk begonnen zijn.

Het park liet nog het volgende weten: "In 2018 zal Energylandia een Mega Coaster openen die spectaculaire ervaringen en emoties zal opleveren en onze bezoekers een onvergetelijk avontuur biedt. Deze investering zorgt ervoor dat we bij de Europese top in de pretparkwereld gaan horen, niets is onmogelijk voor ons."

Specificaties

Ook kwam het park met een bijgewerkte video van de simulatie van Hyperion op de proppen. De attractie zal de grootste en snelste Mega Coaster van Europa worden met een hoogte van 78 meter, een daling van 80 meter en een snelheid van meer dan 140km/u. Daarmee steekt het achtbaan 'Shambhala', de voorlopige nummer één, in PortAventura voorbij die een hoogte van 76 meter, een daling van 78 meter en een snelheid van 134km/u heeft. Verder krijgt de coaster een 85°-first drop, airtime-heuvels, een twist&dive-inversie, enkel richtingswissels en tunnels en een splasheffect.

 
ROLLER COASTER HYPERION

ROLLER COASTER HYPERION

Geplaatst door EnergyLandia op zondag 15 oktober 2017

Investeringen zonder eind

Begin deze maand raakte nog bekend dat het Poolse pretpark ook al plannen heeft voor na de komst van Hyperion. Tegen 2020 wil het park namelijk nog drie andere achtbanen openen: een multilaunch coaster, een houten achtbaan met inversies en een grote mijntrein. Het park heeft daarvoor een openbare aanbesteding geplaatst en zal door de Europese Unie gesubsidieerd worden voor deze investeringen.

Dit jaar nog opende het park 17 nieuwigheden waaronder een rapid river, waterachtbaan, family boomerangcoaster en een grote kinderzone. Sinds de oprichting van het park in 2014 groeide het park op slechts drie jaar tijd uit van niets tot een groot pretpark met reeds 11 achtbanen en daar beloven er dus nog 4 bij te komen in de volgende jaren.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: ©  Energylandia

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.