Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Wood Express, woodie voor Parc Saint-Paul in 2018!
Share
Auteur: Jan Van Nespen @ 30 Okt 17

Het relatief onbekende Parc Saint-Paul nabij Beauvais in Noord-Frankrijk kondigt een nieuwe achtbaan aan van achtbaanbouwer The Gravity Group uit Ohio, VS, die moet openen in de zomer van 2018. 

Wood Express belooft qua statistieken een eerder gemiddelde houten achtbaan te worden, met een lengte van 479m, hoogte van 15m, maximale snelheid van 61km/u en een ritduur van iets minder dan 2 minuten. De first drop zal een hellingsgraad van 57° hebben en het parcours bevat ondanks haar eerder beperkte lengte niet minder dan 13 airtimeheuvels. De attractie zal een capaciteit hebben van 372 personen per uur en zal toegankelijk zijn voor kinderen vanaf 1m10. Deze vrij geringe capaciteit lijkt voor dit park echter genoeg.

De eerder bescheiden statistieken komen goed overeen met diegene van Twister in Gröna Lund, en wie die baan reeds deed, weet dat dit een geweldige baan is. Ook Timber in Walibi Rhône-Alpes is van dezelfde bouwer.

Volgens operations manager Dhr. Etienne Montecchio, die Pretparken.be exclusief kon spreken vandaag, beginnen de werken aan de funderingen van de baan volgende week al, na de seizoenssluiting van het park op 5 november. Vanaf januari 2018 begint dan de opbouw van de baan zelf. De baan zou echter niet operationeel zijn voor juni/juli 2018.

Het einde van Wild Train en Formule 1?

Volgens eerdere geruchten op bepaalde fansites zouden de unieke achtbanen Wild Train en Formula 1 van de niet meer bestaande Russische achtbaanbouwer Pax moeten wijken voor deze nieuwigheid, maar dat gerucht wordt gelukkig door het park zelf ontkend. 

Deze banen zullen in 2018 met zekerheid nog steeds operationeel zijn en zullen pas op langere termijn (men spreekt over "een aantal jaar") het park verlaten. Dat is goed nieuws voor de vele fans van deze pittige achtbaantjes.

Tekst: Jan Van Nespen - Pretparken.be // Foto's en video: © Parc Saint-Paul // Bron: Parc Saint-Paul, Wonder World

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.