Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Winterseizoen 2017 - 2018: Waar kan je terecht?
Share
Auteur: Jan Van Nespen @ 20 Nov 17

Na de Halloweenperiode zit voor de meeste pretparken en hun fans het seizoen erop en sluiten ze de deuren tot en met het volgende voorjaar. Of toch niet? Steeds meer parken openen hun deuren in de winterperiode met een magische sfeer en speciale extra attracties. Hieronder vind je ons traditioneel overzicht van de winteropeningen in de buurt zodat je weet waar je terechtkan voor een magische wintersfeer.

België

Plopsaland De Panne

Dit jaar is Plopsaland De Panne opnieuw de hele kerstvakantie geopend, met uitzondering van 25 december 2017 en 1 januari 2018. Op zondag 24 en 31 december 2017 is het park geopend van 10u30 tot 17u, 26 t/m 30 december van 10u30 tot 19u, van dinsdag 2 januari t/m zondag 7 januari 2018 sluit het park een uurtje vroeger, omstreeks 18u. Van dinsdag 26 december t/m zaterdag 30 december 2017 is het park extra lang open vanwege de Ketnet Kerst Nocturnes, namelijk van 10h30 tot 19h. Op deze dagen wordt de dag afgesloten met een groots vuurwerk.

Tijdens de kerstvakantie heeft het park heel wat in petto voor de bezoekers. Winter Plopsaland voorziet een winterparade, gratis ijspiste, kampvuren en extra animatie. Tijdens de Ketnet Nocturnes is er Ketnet-animatie en wordt de dag afgesloten met een groots vuurwerk. Verder is de Samson & Gert-kerstshow opnieuw van de partij in het Plopsa Theater. Alle attracties (met uitzondering van De Boomstammetjes) zijn - naargelang de weersomstandigheden - geopend.

>> Alle info over Winter Plopsaland vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Plopsaland De Panne? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Plopsa Indoor Hasselt

Het kleine overdekte broertje van Plopsaland De Panne blijft tijdens het winterseizoen gewoon open, behalve op dinsdagen en donderdagen buiten de kerstvakantie. Plopsa Indoor Hasselt zal tijdens de kerstvakantie geopend zijn van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018. Het park is geopend van 10u tot 17u30, behalve op Kerst- en Oudejaarsavond wanneer het park sluit om 16u30. De openingsuren vind je hier terug.

Net als in Plopsaland De Panne is de Samson & Gert-kerstshow van de partij. Daarnaast is er ook nog dagelijks een kerstshow met de enige echte kabouter Klus!

>> Alle info over Kerst in Plopsa Indoor Hasselt vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Plopsa Indoor Hasselt? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!


Nederland

Amusementspark Tivoli

Het kleine attractiepark Tivoli Berg en Dal, bij Nijmegen, is deze winter voor het eerst geopend. Van 4 november 2017 t/m 11 maart 2018 vindt Winter Tivoli plaats op vrijdag (12-17u), zaterdag en zondag (11-17u). Binnenspeeltuin Fun City, de airtrampoline, Playstations, familieattractie Skypie, draaimolen Race Pop-Ups en verschillende speeltoestellen zijn geopend. De Achtbaan blijft gesloten. Kinderen betalen 7 euro toegang, volwassenen hebben gratis toegang!

>> Meer info over Winter Tivoli is hier terug te vinden.

Attractiepark Slagharen

Van 1 november 2017 t/m 7 januari 2018 is ook Attractiepark Slagharen geopend voor het publiek. Winter Slagharen is tussen 1 november en 22 december iedere woensdag open van 12u tot 18u, vrijdag 15u tot 20u, zaterdag en zondag 10u tot 18u.  Van 23 december tem 7 januari isis het park dagelijks open van 10-20u!

Het park heeft als nieuwigheid een winterse 4D-film "Sleigh Ride", en verder straatentertainment en de wervelende ijsshow Slagharen On Ice: The Night Before Christmas. De dag sluit je af met Miracle of Lights: een lichtjesparade met lasers, fonteinen, projecties, vuurwerk, live artiesten en sfeervolle muziek.

Gedurende de winter kan je ook in Aqua Mexicana terecht, het waterpark van Slagharen.

>> Meer info over Kerst in Attractiepark Slagharen vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Attractiepark Slagharen? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Efteling

Het winterevenement van het pretpark in Kaatsheuvel, vlakbij Breda, is reeds van start gegaan en loopt tot woensdag 1 februari 2017. Van maandag t/m vrijdag is het park geopend van 11u tot 18u en in de weekends van 11u tot 19u. Tijdens de kerstvakantie is het park alle dagen open van 11u tot 20u. Uitzondering is 31 december 2017, dan kan je als reguliere bezoeker tot 18u in het park blijven. Omstreeks 19u begint het event ‘Oud en Nieuw’ waarvoor je een apart ticket nodig hebt. Het park blijft die nacht geopend tot 1u, mét vuurwerk.

Bezoekers mogen zich in de winterse Efteling verwachten aan twinkelende lichtjes, knisperende houtvuren en vooral heel veel gezelligheid. Verder zijn er ook speciale winterattracties voorzien. Je kan langlaufen op de piste van ‘t Hijgend Hert of schaatsen op de ijspiste. Alle attracties zijn geopend tijdens Winter Efteling, met uitzondering van Piraña en De Vliegende Hollander. Python is gesloten van 13 t/m 15 december 2017 en van 10 t/m 12 januari 2018.

>> Alle info over de Winter Efteling vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor de Efteling? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Plopsa Indoor Coevorden

Ook het Nederlandse Plopsapark, Plopsa Indoor Coevorden, houdt haar deuren geopend deze winter. Het park is de hele kerstvakantie geopend van 10u tot 17u, en op 24 en 31 december tot 16u30. Ook buiten de kerstvakantie is het park elke dag open van 10u30 tot 17u. De openingsuren kan je hier terugvinden.

Net zoals in Plopsa Indoor Hasselt kan je hier genieten van een live kerstshow, maar dan met Maya, Wickie de Viking en Heidi. Verder kan je genieten van de uiterst gezellige kerstsfeer.

>> Meer info over het winterevenement in Plopsa Indoor Coevorden vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Plopsa Indoor Coevorden? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Toverland

Attractiepark Toverland heeft heel wat in petto deze winter. Het park is tijdens de winter iedere dag open van 10u tot 17u en van 10u tot 18u tijdens de kerstvakantie. In de kerstvakantie zijn het de Magische Winterweken en dan is behalve de twee overdekte hallen (Land van Toos en Magic Forest) eveneens de Troyzone geopend! Buiten de vakantie zijn enkel de 2 hallen geopend. De Magische Vallei, met onder andere Djengu RIver en Dwervelwind blijft wel de hele winterperiode gesloten. Op 31 december 2017 sluit het park omstreeks 17u. 

Toverland wordt tijdens de Magische Winterweken omgetoverd in een prachtig winterlandschap met talrijke feeërieke lichtjes en versierde pleinen. Neem plaats in de Oostenrijkse Biergarten en geniet van een warme chocomelk in deze sfeervolle, verlichte ambiance. Wil je meer spektakel, dan kan je terecht in de nieuwe Maximus' Blitz Bahn.

>> Alle info over Kerst in Toverland vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Toverland? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!


Duitsland

Europa-Park

Van 25 november 2017 t/m 7 januari 2018 is Europa-Park in Rust weer omgetoverd tot een groot winterwonderland: 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties. Het park is dagelijks geopend van 11u tot 19u. Tijdens weekends en de kerstvakantie sluit het park niet voor 20u, op drukke dagen blijft het park namelijk regelmatig wat langer open. Enkel op 24 en 25 december 2017 is het park gesloten.

Uitgezonderd de waterattracties zijn alle attracties van het park gewoon in bedrijf. Ook staan er altijd een zevental achtbanen ter beschikking: Alpenexpress, Euro-Mir, Pegasus, Arthur, Ba-a-a-Express, Matterhornblitz en Schweizer Bobbahn. Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zijn bovendien de houten achtbaan "Wodan" en Megacoaster 'Blue Fire' geopend.

Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen met een ski scooter rijden of hun eerste skiles volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. In het overdekte speelparadijs 'Limerick Castle' hoeven kinderen zich geen moment te vervelen . Reuzenrad "Bellevue" geeft je op 55 meter hoogte een geweldig uitzicht over het versierde park en de omgeving. Bij Slot Balthasar is een middeleeuwse Christkindl-markt met verschillende oude ambachten en in het Duitse themagebied is nog een gewone kerstmarkt.

Voor een echt 'coole' expositie moeten de bezoekers naar de Arena van het Spaanse themagebied. Daar is een speciale hal gebouwd voor "Magic Ice". Bij min 8 graden maak je hier kennis met de verhalen van de gebroeders Grimm en andere sprookjesvertellers. Vaklui zijn dagen bezig geweest om uit ijs en sneeuw tientallen sprookjesachtige ijssculpturen te beeldhouwen.

In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter), is de gehele winteropenstelling een tentoonstelling te zien met werken van het multitalent Otto Waalkes. Onder de noemer "China te gast in Europa-Park" is er in de tuin van Slot Balthasar iedere avond nog een expositie te zien van kleurrijk verlichte dieren en planten.

In de toegangsprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenementen-terrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow 'Surpr’Ice, with the
Son of Santa', in het Nederlandse gebied staat een musical voor kinderen op de planken en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende kerstmusical. Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de 'Winter Starlight Parade' die elk avond door het park trekt, de videomapping-shows op gebouwen en het lichtspektakel "Luna Magica".

>> Voor alle informatie over Kerst in Europa-Park kan je hier terecht.
>> Goedkope tickets vinden voor Europa-Park? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Phantasialand

Phantasialand in Brühl, nabij Keulen, opent ook zijn deuren tijdens de winterperiode. Wintertraum loopt dagelijks van 24 november tot en met 14 januari 2018, van 11u tot 20u. Alleen op Oudjaar is het park slechts geopend tot 18u. Op 24 december 2017, 1, 8 en 9 januari 2018 is het park gesloten.

Het Duitse park heeft heel wat in petto voor de bezoekers. Ze kunnen zich verwachten aan een zee van lichtjes, culinaire winterse specialiteiten en een uitgebreid showprogramma. Als extra’s wordt er een grote ijspiste voor de kinderen voorzien en kan men zich opwarmen met soep, pannenkoeken en warme kastanjes met een tas glühwein of warme chocolademelk. Ten slotte voorziet het park ook heel veel winters entertainment met onder andere de shows Die magische Rose, een ijsshow en Tiempo de Fuego, zeker een aanrader!

Alle attracties (behalve River Quest en Wakobato) zullen - naargelang de weersomstandigheden - geopend zijn. Wildwaterbaan Chiapas blijft geopend bij temperaturen tot -6°C, de gloednieuwe achtbanen Taron en Raik sluiten enkel bij temperaturen onder -10°C. Achtbaan Colorado Adventure sluit bij regen- en sneeuwval.

>> Meer info over Wintertraum vind je hier.
>> Goedkope tickets vinden voor Phantasialand? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!


Frankrijk

Disneyland Resort Parijs

Disneyland Resort Parijs is iedere dag van het jaar open, dus ook tijdens de winterperiode. Het park biedt tot en met 7 januari 2018 weer enkele magische kerstverrassingen aan zijn bezoekers. Naast vele sneeuwmannen, sneeuwvlokjes en betoverende kerstmuziek kan je ook genieten van de reusachtige kerstboom met vele fonkelende lichtjes. Iedere avond wordt de kerstversie Disney Dreams of Christmas opgevoerd, met een belangrijke rol voor de hyperbekende animatiefilm Frozen. Ook Disney's Christmas Parade trekt iedere dag door het park.

Er zijn ook nieuwe shows in Videopolis: een live concert met Mickey en Miney met jazz big band en koor, en ook A Merry Stitchmas op de Royal Castle Stage.

Walt Disney Studios 

Voor de eerste keer viert het Walt Disney Studios® Park het kerstseizoen mee met twee nieuwe shows. Meerdere keren per dag wordt de musicaltopper Sing Me a Merry Christmas opgevoerd en kan je beroemde kerstliedjes meezingen met Mickey en zijn vrienden. De klap op de vuurpijl is Goofy’s Incredible Christmas; een avondshow met verbluffende speciale effecten, lasers en Disney Figuren die het Hollywood Tower Hotel in vuur en vlam zetten met een ongelooflijk kerstverhaal.

Het Disneyland park is in de kerstvakantie geopend van 9u tot 22u, behalve op oudejaarsavond wanneer het park open is tot 1 uur 's nachts. Buiten de kerstvakantie is het park doorgaans open van 10u tot 19u tijdens weekdagen en van 10u tot 21u tijdens de weekends. Walt Disney Studio's heeft iets kortere openingstijden, meestal van 10u tot 20u. 

>> Alle info over Kerst in Disneyland Parijs is hier terug te vinden.
>> Goedkope tickets vinden voor Disneyland Resort Paris? Bezoek onze kortingspagina met alle lopende kortingsacties!

Verenigd Koninkrijk

Winter Wonderland (Hyde Park, Londen)

Het hoort niet echt in dit rijtje thuis want het is geen écht "pretpark" maar we willen het toch kort vermelden omwille van zijn groots opzet en omdat veel mensen in Londen vertoeven in deze periode voor het kerstshoppen.

Van 17 november tem 1 januari 2018 kan je tussen 10u en 22u in het Londense Hyde Park terecht voor het reusachtige "Winter Wonderland", een reusachtige winterwereld met schaatspiste, circus- en dansvoorstellingen, een ijsbar, maar natuurlijk ook een enorme kermis met reuzenrad en zo maar even 9 achtbanen, waaronder de reusachtige Olympia Looping! Deze iconische Schwarzkopf-achtbaan met 5 loopings is nog steeds de grootste verplaatsbare achtbaan ter wereld. Vanwege zijn leeftijd zal deze waarschijnlijk zijn laatste jaren aan het draaien zijn. De baan is een echte aanrader!

Er zijn verder ook een aantal spinning coasters en wild mouse-achtbanen in allerlei vormen en maten. Alles met een kerstsausje eroverheen natuurlijk, en namen aangepast aan het seizoen: Christmas Coaster, Santa's Spinning Coaster, Santa's Flying Sleigh Children's Coaster, Xmas Maus XXL Coaster, Ice Mountain Coaster,... Uiteraard staan er ook tientallen flatrides.

De entree tot dit Wonderland is gratis en je betaalt met tokens, waarvan het aantal verschilt van rit tot rit. 

Voor vragen, opmerkingen en tripverslagen verwijzen we je graag door naar ons forum.

 

Tekst: ©2017 - Jan Van Nespen - Pretparken.be // Foto's: © 2016 - Plopsa, © ​2016 - Amusementspark Tivoli, © 2016 - Attractiepark Slagharen © 2016 - Efteling, © 2016 - Toverland, © 2016 - Phantasialand, © 2016 - Europa-Park, © 2016 - Disney

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.