Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Pretparkmap 2018 - Een overzicht van alle nieuwe achtbanen in Europa!
Share
Auteur: Ignace Woinin @ 30 Jan 18

Naar goede gewoonte maakte het team van Pretparken.be een kaartje met daarop alle achtbanen en rodelbanen die volgend jaar moeten openen. Een handig hulpmiddel voor eenieder die nog een trip wil plannen, een interessante visualisatie van nieuwe coasters voor al de rest.

Anders dan vorige jaren, hebben we dit jaar voor de volledigheid ook de nieuwe achtbanen in Rusland toegevoegd. De nieuwe rodelbanen zijn in het groen aangeduid. Voorts willen we nog eens benadrukken dat de achtbanen op het kaartje een voorziene opening hebben in 2018, maar dat dit geen garantie is dat de coasters daadwerkelijk volgend jaar openen.

Tot nu toe is Frankrijk de grote winnaar van 2018: volgens planning openen er volgend jaar minstens acht nieuwe coasters bij onze zuiderburen, waarvan wel twee overplaatsingen. In het totaal mogen we rekenen op 33 nieuwe achtbanen en 4 nieuwe rodelbanen.

Voor meer info over (sommige) van de nieuwe achtbanen: bekijk zeker ons forum voor discussie en bouwupdates.

Tekst en kaart: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto: © Coasters World

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.