Attractiepark Toverland werkt momenteel volop aan de volgende grote uitbreiding met het nieuwe themagebied Avalon en een nieuwe entreezone. Echter, achter de schermen is men ook reeds verder aan het werken op de plannen voor een eerste eigen themahotel. Zo zal het hotel wellicht het eerstvolgende project worden om te realiseren en wordt het ook groter dan oorspronkelijk gepland!

In het Nederlandse dagblad De Limburger doet technisch directeur, Paul Oomen, uit de doeken dat op dit moment in het bestemmingsplan van de gemeente Horst aan de Maas nog staat dat Toverland een hotel van honderd kamers wil gaan realiseren. "Maar als je dan toch een thema­gebonden familiehotel wil bouwen met keuken, restaurant en alle faciliteiten die daarbij horen, kun je beter meteen bekijken of de honderd kamers die ooit zijn vastgelegd nog wel voldoende zijn.” En het antwoord op die vraag is ook al bekend en luidt ‘nee’. Toverland overweegt nu om het aantal hotelkamers te verdubbelen naar 200.

En mogelijk zal het ook daar niet bij blijven. Verantwoordelijk wethouder Paul Driessen van Horst aan de Maas zegt zelfs te weten dat Toverland de mogelijkheid om duizend hotelkamers te realiseren wil laten vastleggen! Maar dat wil Paul Oomen toch wel even nuanceren."We zijn de komende maanden nog druk met de bouw van onze nieuwe attractiewereld Avalon. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we daarna aan de slag met het hotel.” Echter, dit is nog geen absolute zekerheid, zegt Oomen. "Er is een mogelijkheid dat we eerst nog een nieuwe wereld met attracties gaan bouwen. Maar vooralsnog zien we het hotel als onze volgende stap zodra Avalon en de nieuwe entree die we nu bouwen klaar zijn."

Het hotel zal verrijzen aan de oever van de achterste vijver. Het gebied tussen Avalon en het hotel bestaat dus uit de tweede vijver en de linker- en rechteroever. Het is de bedoeling ook deze zone te ontwikkelen, maar het is dus nog onzeker wat eerst zal gebeuren: deze zone ontwikkelen en dan het hotel bouwen, of omgekeerd. Tevens is het nog niet duidelijk of deze zone bij Avalon zal gaan horen of dat er voor nog een nieuw thema wordt gekozen.

Alleszins lijkt hiermee bevestigd te worden wat reeds werd aangegeven toen eigenaar Jean Gelissen de stekker trok uit het project Nature Wonder World, namelijk dat nu volop ingezet zal worden op een snellere doorontwikkeling van Toverland. Immers, we kunnen vermoeden dat Jean enkele beleggers die reeds gevonden waren voor Nature Wonder World, zal pogen te overtuigen om te investeren in het themapark te Sevenum.

► Op ons forum kan je mee discussiëren over de nieuwe ontwikkelingen in onze poll: Wat moet Toverland na Avalon eerst doen? Hotel bouwen of nog een attractiezone?

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto: © Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: De Limburger