Het Poolse pretpark Energylandia blijft bakken geld investeren. Gisteren maakte het pretpark bekend dat het nog deze lente zijn eerste verblijfsaccommodatie zal openen. Het zogeheten 'Western Camp' zal in totaal 600 bedden bevatten en geeft diverse keuzes in overnachtingsmogelijkheden, en zal restaurants en bars krijgen.

Het inmiddels erg bekende Poolse pretpark Engerylandia zal dit jaar nog gasten kunnen te slapen leggen, dat kondigde het park aan op hun Facebookpagina. De verblijfsaccommodatie krijgt de naam 'Western Camp' en zal 600 bedden tellen. In dit Camp zullen bezoekers de keuze krijgen uit veertig Tipi's, zes huisjes, negen blokhutten en veertig "auto's" om in te overnachten, allemaal in een western-thema. Het overnachten in een "auto" kennen we ook al van de Volkswagen-busjes in Heide Park, echter zal het hier meer een western-thema krijgen.

Naast de verschillende overnachtingsmogelijkheden komen er ook enkele nieuwe restaurants en bars. Deze zullen eveneens gethematiseerd worden als saloon, bank enzovoort, zodat er een typische western-straat ontstaat. Er zal voor de gehele familie meer dan genoeg te doen te zijn door voorziene animatie en activiteiten.

Hotel

Vorig jaar kondigde het park al aan dat het tegen 2019/2020 ook een hotel wil realiseren. Dat hotel, dat op zijn beurt plaats moet bieden aan 500 gasten, zou een Venetiaans thema krijgen. Ook daar zouden twee restaurants voorzien worden, tezamen met een spa en enkele conferentiezalen.

Investeringsdrang

Energylandia is bekend geworden omwille van zijn enorm grote investeringsdrang. Zo opende het pretpark vorig jaar maar liefst zeventien nieuwigheden en zal het dit jaar de Mega Coaster 'Hyperion' bouwen waarvoor de werken reeds begonnen zijn. Een openingsdatum is echter nog niet bekend. Tegen 2020 wil het park nog eens drie grote achtbanen bouwen.

Tekst: © André Bormans en Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Energylandia