Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
De start van het seizoen in Bellewaerde: Dawson Duel, Huracan en Carrousel
Share
Auteur: Juan Martínez @ 3 Apr 18

Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. Ons derde bezoek bracht ons naar Bellewaerde. Dit jaar geen nieuwe attractie, maar wel vernieuwingen en aanpassingen in het park en niet te vergeten het verder bouwen aan het Aquapark voor volgend seizoen. De carrousel kreeg een volledige renovatie en andere attracties kregen een update of een aanpassing. 

Carrousel

We beginnen met de voor het oog minst opvallende, maar in realiteit best wel belangrijke werken aan de paardencarrousel. De Carrousel, die zich nabij de hoofdingang van het park bevindt, dateert van 1983. Afgelopen winter is deze volledig gerenoveerd. In concreto werden alle onderdelen, verlichting en hout volledig waarheidsgetrouw nagemaakt van de oorspronkelijke versie. Je staat dus voor een splinternieuwe paardencarrousel, die er net zo uitziet als de oorspronkelijke!

Dawson Duel

We gaan verder met de jongste aanwinst van het park: Dawson Duel. De vorig seizoen geopende, dubbele alpinebaan is afgelopen winter aangepast om de hoge wachttijden waarmee de nieuwe attractie te kampen had aan te pakken. Zo is na overleg met fabrikant Wiegand het elektronische remsysteem geoptimaliseerd waardoor er nu meer karretjes tegelijk op de baan kunnen staan. Er zijn daarom ook zes nieuwe karretjes besteld. Tevens is de instapprocedure aangepast. De capaciteit zou door deze aanpassingen 50% hoger moeten uitkomen. Daarnaast is er ook een nieuw fotopunt geplaatst.

Huracan

De volgende attractie in het rijtje is de achtbaan Huracan die intussen al aan het zesde seizoen begonnen is. De grotendeels indoor achtbaan met in het begin een stuk darkride kreeg een volledige revisie met enkele nieuwe effecten. Zo merkten we in de hal waar de trein doorheen reist 2 nieuwe lasers op. Tevens werd er beslist om niet langer met echte watervallen te werken in de eerste scène van het darkride gedeelte, dit wegens technische problemen die het water veroorzaakte. In de plaats komen nieuwe effecten, wellicht met licht. Het park wacht nog op de levering van het materiaal dus daarop is het nog even wachten. Naar verwachting zullen alle wijzigingen in mei rond zijn.

The Son of Bigfoot

In de 4D cinema speelt vanaf dit seizoen een nieuwe film: The Son of bigfoot. Na 3 seizoenen 'De Kleine Prins' brengt Bellewaerde een stukje uit deze animatiefilm van Belgisch-Franse makelij. De film kwam vorig jaar in de zalen en werd geproduceerd door o.a. nWave Pictures. Hij werd in meerdere landen uitgebracht en heeft wereldwijd al meer dan 8 miljoen bezoekers ontvangen. In deze avonturenfilm gaat een jongen, Adam, op zoek naar zijn verloren vader en ontdekt hij dat deze Bigfoot is. In de 4D film zie je vooral deze eerste kennismaking waarbij de vader Adam op een avontuurlijk tochtje doorheen het bos neemt. De simulatorstoelen en speciale effecten missen hun doel niet!

Het huis van Houdini

De laatste attractie die een noemenswaardige revisie kreeg is het draaiend huis: het Huis van Houdini. De gevel diende al enige tijd gerenoveerd te worden, wat deze winter gebeurd is. Zo siert een nieuw slot de balustrade en ook de iconische klok bovenaan de gevel komt een dezer dagen terug. Binnenin de attractie zijn er opnieuw lichteffecten in overvloed en werden de speakers hersteld.

Chalet in Canada

Ook op het front van de horeca sprint een bepaald punt in het oog, meer bepaald in de zone Canada. Hier werden alle verkooppunten en automaten gegroepeerd in 1 leuke houten chalet, centraal op het plein.

Dierenpark

Tot slot kreeg ook het dierenpark deze winter de nodige aandacht. Meer bepaald gebeurden er heel wat aanpassingen in de dierenverblijven, zowel qua infrastructuur bij de lemuren, de amoerluipaarden en in het dierenpark (nieuwe verblijven, aangepaste verwarming) als in de omgeving (aan de Jungle Mission).

Aquapark

Van op de loopbrug van Dawson Duel krijgen we een mooi zicht op de werf van het waterpark. Erg veel valt er nog niet te zien, maar de komende maanden zullen de bezoekers de vorderingen wel goed kunnen aanschouwen wanneer ze een ritje op de alpinecoaster meepikken.

Bekijk hier nog onze compilatie met uiteraard ook een rol voor de dieren van het park!

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Juan Martínez - Pretparken.be, Bellewaerde // Video: Sven Popelier - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.