Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
De start van het seizoen in Plopsaland De Panne: nieuwe Ploptuin & Heidi
Share
Auteur: Sven Popelier @ 4 Apr 18

Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. Ons laatste bezoek bracht ons naar Plopsaland De Panne. Na de opening van Heidi The Ride vorig jaar en de nieuwe draaimolen, zijn er dit jaar geen grote toevoegingen in het park. Integendeel, er zijn verschillende zaken verdwenen uit het park met hier en daar toch ook een toevoeging.

De Ploptuin zonder de Vleermuis

Deze winter nam het park afscheid van een dubbele achtbaan die iedereen wel kent: de Vleermuis. In plaats van de rode palen aan het begin van de Ploptuin, is nu een grote open ruimte verschenen. Het gebied is heel mooi aangelegd en afgewerkt waardoor je nu een extra goed zicht hebt op Heide The Ride. De oplettende fans zullen merken dat nog enigszins te zien is waar de oude supports waren. Alleen de figuur van Klus blijft over van dit voormalig icoon.

Nieuw einde voor Heidi

Na een ritje op Heidi The Ride​ kom je nu niet meer langs een scherm, maar werd een doek gehangen in de plaats. Ook mooi verlichte geitjes en figuren werden toegevoegd om dit laatste bochtje wat op te vrolijken. 

Andere aanpassingen

Hier en daar zijn nog enkele andere wijzigingen. Aan de ingang van het park kan je aan ticketautomaten tickets kopen in plaats van aan de kassa. Tevens zie je Koning Plopsa nu pronken op de bewijzering. In het park zelf zijn er nu oplaadpunten van Proximus geïnstalleerd. Die staan verspreid over het park om je mobiele telefoon weer wat extra energie te geven. Aan de Rox Flyer is een nieuw horecapuntje verschenen om churros te eten zoals op andere plekken in het park. Tot slot kan je verschillende Mercedes auto's spotten bij onder andere het Verkeerspark​ en de Prinsessia Koffiekopjes

Pasen met VTM Kids

Pasen mocht ook niet ontbreken in Plopsaland. Dankzij VTM Kids waren er verschillende activiteiten over het park zoals dansen, jute zak lopen, wipstaart racen in een Star Wars tunnel en natuurlijk paaseitjes rapen. De lente is duidelijk in het land want bij de Tractors springen er vrolijke lammetjes in het rond. Een uitgebreid overzicht kan je onderaan in onze video bekijken!

 

Tekst: © Sven Popelier - Pretparken.be // Foto's: Sven Popelier - Pretparken.be // Video: Sven Popelier - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.