Blackpool Pleasure Beach opent dit seizoen een spectaculaire nieuwe launchcoaster 'Icon'. Het park maakte onlangs bekend dat deze achtbaan zou openen op 25 mei.

Icon wordt een achtbaan met twee lanceringen die verschillende andere achtbanen van het park kruist. Ze krijgt een tracklengte van 1140 meter en een maximale snelheid van 80 km/u. Het project kost maar liefst 19 miljoen euro, zonder twijfel de grootste investering in de geschiedenis van het park. De baan is van de hand van de Duitse constructeur Mack Rides, die eerder met 'Helix' een vergelijkbare coaster openden in het Zweedse Liseberg. Ook Phantasialand opende recent een coaster met twee lanceringen, maar deze was van een andere bouwer. Er speelt zich dit jaar trouwens een opvallende krachtmeting af in het Verenigd koninkrijk: ook Alton Towers opent dit seizoen een spectaculaire coaster. Het is geleden van 1994 dat beide parken nog gelijktijdig een achtbaan openden.

Voor Blackpool is het de eerste nieuwe achtbaan sinds 2007. Toen opende het park een standaard hangende inversiecoaster van Vekoma, die overkwam van het gesloten zusterpark Southporth pleasureland en voor de gelegenheid in het blauw werd geschilderd. De laatste echt nieuwe achtbaan dateert daarmee zelfs van 1994 met een voor die tijd ongezien grote achtbaan die toepasselijk de naam 'Big One' kreeg.

Je kan de bouw volgen op ons forum: topic.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Blackpool Pleasure Beach