Vandaag is er een betoging geweest van verschillende foorkramers tegen de uitbreiding van het stadspretpark Jardin d'Acclimatation. Dit park in Parijs krijgt dit jaar een heuse uitbreiding met onder andere een Gerstlauer Bobsled achtbaan. Dat zorgt volgens de kermisuitbaters voor meer concurrentie en ze begrijpen niet hoe de uitbreiding op de volgens hen publieke grond mogelijk is. 

Onrust in Parijs vandaag door een betoging van enkele tientallen foorkramers tegen de uitbreiding van de Jardin d'Acclimatation. Het kleine stadspark ten westen van de stadskern breidt uit met een investering van 60 miljoen euro door Louis Vitton Moët Hennessy en het zal worden uitgebaat door Compagnie des Alpes. Deze laatste heeft zelf ook bekende pretparken in bezit zoals Walibi Belgium, Walibi Holland en Parc Astérix. De kermisuitbaters komen van de Foire du Trône, dat jaarlijks aan de oost kant van Parijs te vinden is. Dit jaar kan je er allerlei attracties beleven van 30 maart tot en met 27 mei. 

De kermisexploitanten zijn niet akkoord met de stad die zo'n permanente investering toelaat. Het kwam volgens hen als een complete verrassing. Daarnaast verwijzen ze naar enkele "gestolen" attracties die vroeger van een kermis familie waren en uiteindelijk in het pretpark terecht kwamen. Door deze verstoringen opent de kermis zelf pas om 20u deze avond. De opening van het nieuwe Jardin d'Acclimatation was oorspronkelijk voorzien voor 1 mei. Echter door slechte weersomstandigheden is de openingsdatum verhuisd naar 1 juni.

Tekst: Sven Popelier / Foto: Martyn Branford / Bron: Le Figaro, Franceinfo