Een maand na de introductie van ons 101ste park - Dennlys Parc - presenteren we wederom een nieuw park in onze parkgids en ook ditmaal wordt het een Noord-Frans park. Na de sterke groei van de laatste jaren, krijgt dit park eindelijk een plaatsje in onze gids: ontdek vanaf vandaag 'Le Fleury'.

 

Een korte geschiedenis

Het verhaal van het park begint al in 1968, wanneer er een camping met speeltuin en andere recreatie-activiteiten opent. Het park voegt in de loop van de jaren ook een bescheiden zwembad toe, en wordt uiteindelijk in 2011 verkocht. De nieuwe eigenaar besluit van Le Fleury een echt pretpark te maken en sindsdien zijn de uitbreidingen met echte pretparkattracties pas echt begonnen. Het park kreeg vooral in 2016 aandacht bij de fans, toen ze hun eerste achtbaan openden. Imoogi is een bescheiden familiebaan. Opvallend is dat het park toch ook moeite stak in de aankleding van de attractie. Het pretpark is klein begonnen, maar de ambitie is groot!

 

Het park vandaag

Le Fleury heeft dan wel voornamelijk attracties gericht op kinderen en jonge gezinnen, maar met hun recentste investeringen richten ze de pijlen ook op een ander publiek. Dit jaar opent het park een schommelboot en een freefall. Buiten dit soort klassieke attracties kan je nog steeds genieten van het eerder genoemde zwembad, een minigolfbaan en nog tal van andere activiteiten. Ontdek al dit moois vanaf nu in onze gids!

 

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Bron: Le Fleury // Foto's: © Le Fleury, © Bob van Dyck - Pretparken.be