In Parc Saint-Paul staat de voor onze contreien zeldzame achtbaan Wild Train al een tijdje buiten bedrijf. Volgens geruchten zou dit wel eens de voorbode kunnen zijn van het verdwijnen van deze achtbaan uit het park. Pretparken.be onderzocht wat er gaande is.

Het Noord-Franse pretparkje Parc Saint-Paul heeft er sinds enkele weken een nieuwe topattractie bij: Wood Express is de eerste hybride achtbaan in het park, waar voorheen al 7 achtbanen stonden. Wie echter dit seizoen het park reeds bezocht, kon vaststellen dat één van de andere topachtbanen van het park, de in West-Europa zeldzame Wild Train, buiten bedrijf was en dat het treintje verdwenen was. De bouwer van de baan is de Russische achtbaanconstructeur Pax, die vooral achtbanen produceert voor Russische pretparken maar in Europa toch ook enkele leuke exemplaren heeft staan, waarvan twee in Parc Saint-Paul. 

Sinds het nieuws bekend raakte dat Wood Express zou worden gebouwd, doken er trouwens hardnekkige geruchten op dat Wild Train en ook de andere vrij unieke Pax-achtbaan van het park, Formule 1, het park zouden verlaten. We contacteerden hierover Etienne Montecchio, operationeel supervisor van het park, die deze geruchten ontkracht en ons meldde dat de trein van Wild Train afgelopen winter naar de fabrieken van Pax werd gestuurd om de beugels aan te passen van collectieve naar individuele beugels. Hierdoor zullen bezoekers al vanaf 1,20m de baan mogen berijden, daar waar dit tot op heden pas kon vanaf 1,30m. Deze aanpassing heeft volgens Montecchio echter vertraging opgelopen in de fabrieken. De trein zou echter in de komende weken geleverd worden, waarna men de baan meteen opnieuw in gebruik zal nemen. 

Wild Train is slechts 15m hoog en 320m lang maar haalt daarbij toch een topsnelheid van 70km/u. De baan heeft haar naam niet gestolen want ze is zeer wild en geeft leuke airtime weg, wat deze samen met Formule 1 en Wood Express tot de toppers van het park maakt. 

Voor wie nog een bezoek plant aan Parc Saint-Paul dit seizoen om de nieuwe Wood Express uit te testen raden we dus aan om nog enkele weken te wachten tot de Wild Train terug operationeel is, waardoor het bezoek nog leuker wordt.

Parc Saint-Paul is nog open tot 4 november 2018 (in september en oktober grotendeels enkel in de weekends).

Tekst: © Jan Van Nespen - Pretparken.be // Foto's: © Elke Vanobbergen, Kris Peeters - Pretparken.be