Het Duitse pretpark Fort Fun opent volgend jaar Thunderbirds, een gloednieuwe Air Race van Zamperla. Daarmee haalt het park een primeur in huis, want nog nergens anders in Duitsland is dergelijke attractie te vinden. Samen met de nieuwe attractie komt ook een heel nieuw gebied in het park, dat een indianenthema krijgt. Met 1 miljoen euro is het de grootste investering in één enkele attractie voor Fort Fun in meer dan tien jaar.

De nieuwe attractie zal openen in mei 2019. Thunderbirds is een attractie met acht armen waar telkens twee zitjes aanhangen, goed voor een capaciteit van 16 personen per rit. De attractie brengt gasten in de lucht met een versnelling tot 3G. Elke gondel stelt een machtige Thunderbird voor, en draait zowel in wijzerzin als in tegenwijzerzin. Het hele spektakel wordt ondersteund door een bulderende soundtrack, en zal ook prachtig zijn om naar te kijken voor de mensen die liever aan de kant blijven staan.

Thunderbirds - het verhaal
Een luid gerommel is te horen en vurige flitsen scheuren door de wolken. Maar er is geen onweer op komst, het zijn de vleugels van de machtige Thunderbirds die dit geluid voortbrengen, en hun ogen schieten vuur. Met slechts één slag van hun krachtige vleugels kunnen ze vreselijke stormen laten ontstaan. In indianenmythologie zijn de Thunderbirds de heersers van de lucht. Er wordt gezegd dat het niet verstandig is om de wraakzuchtige wezens kwaad te maken, maar dat enkele uitverkorenen zich wel met hen kunnen verbinden om samen te heersen over het luchtruim.

Nieuw themagebied
De nieuwe attractie is niet de enige nieuwe ervaring die bezoekers van Fort Fun kunnen verwachten volgend jaar. Tegelijk met de nieuwe attractie zal ook een nieuw themagebied openen, de Indian Valley. "Het Amerikaanse continent en zijn geschiedenis vormen het thema van ons park, maar in de laatste jaren konden onze bezoekers niet veel ontdekken over de Native Americans, en dat zouden we graag veranderen," legt directeur Andreas Sievering uit. "Thunderbirds komt in het midden van ons park, tussen Dark Raver en de Wild Eagle, beide attracties ontworpen rond indianenmythes. Het volledige gebied krijgt nu een centrale focus en wordt daardoor veel aantrekkelijker voor onze gasten." Voor het pretpark is de investering van één miljoen euro de grootste in slechts één attractie in de laatste tien jaar. "Het is belangrijk voor ons om onze klassieke attracties en de charme van het park te bewaren, zoals we getoond hebben door de investeringen van de laatste jaren. Maar nu is de tijd gekomen voor een grote nieuwigheid voor onze bezoekers," vertelt Sievering.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be, Fort Fun // Foto's: Fort Fun // Bron: Fort Fun