Het Spaanse pretpark Holiday World in Gran Canaria wordt deze winter omgetoverd tot een modern pretpark. In deze ingrijpende verbouwingen is een grote nieuwe achtbaan inbegrepen, die volgens het park een tracklengte van meer dan één kilometer zal hebben en een snelheid van zestig kilometer per uur. Met het hele project zou zo'n tien miljoen euro gemoeid zijn.

Holiday World

Dit pretparkje op het Spaanse eiland Gran Canaria, gelegen voor de westkust van Afrika, mikt vooral op toeristen die het zonnige paradijseiland komen opzoeken. Het park ligt in de badplaats Maspalomas en werd in 2003 overgekocht door een investeerder. Na zestien jaar onder hetzelfde beheer werd er beslist om het park een grote update te geven. Het park zou na de opening komende zomer 37 attracties rijk zijn, waaronder twintig familie-attracties en zeventien spannende rides.

Achtbaan

De meest opvallende aankondiging is natuurlijk deze van de achtbaan: ondanks de kleine oppervlakte van het complex - dat behalve een pretpark ook een fitness en gastronomische markt zal huisvesten - zegt het park een achtbaan te bouwen die ruim een kilometer lang is. In heel België is er slechts één achtbaan die zo lang is: de Weerwolf.

Argentijns tweedehandsje?

Ervaren pretparkfans herkennen misschien de achtbaan die het park op hun visuals gebruikt als Nessie in Hansapark, minus de looping. Nog meer ervaren pretparkfans weten dat zo'n achtbaan effectief bestond en in 2015 afgebroken is in het Argentijnse Parque de la Ciudad in Buenos Aires. De achtbaan stond daar sinds 2003, met de sluiting van het attractiepark, twaalf jaar stil. Aconcagua (zoals de achtbaan in Argentinië noemde) werd relatief zorgvuldig afgebroken en ondanks dat de statistieken van de baan niet voldoen aan wat de Spaanse media communiceren, zou de achtbaan wel in het (kleine) park passen. Aconcagua werd gebouwd door de veelgeprezen, legendarische achtbaanbouwer Anton Schwarzkopf.

Opvallend detail: een andere Schwarzkopf-achtbaan uit het Argentijnse park opende in 2017 op de Argentijnse kermissen, na bijna veertig jaar in opslag te hebben gelegen onder erbarmelijke omstandigheden.

 

Wat denk jij dat dit park voor ons in petto heeft? Discussier mee op ons forum!

Tekst: © Ignace Woinin // Foto's: © Holiday World Maspalomas // Bron: Holiday World Maspalomas