Safariland Stukenbrock: dat is de nieuwe naam waarmee Zoo Safaripark Stukenbrock voortaan door het leven gaat. Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum krijgt het Duitse dieren- en attractiepark een frisse nieuwe huisstijl aangemeten. Het feestjaar belooft echter nog meer verrassingen. Dit jaar opent de nieuwe indoorhal Kattas Welt en biedt het park ook voor het eerst overnachtingsmogelijkheden aan, in de vorm van een aantal safarilodges.

Op 15 juli 1969 verwelkomde Safaripark Stukenbrock zijn eerste bezoekers. De autosafari was van in het begin de hoofdattractie van het park. Zo’n tien jaar later begon de ontwikkeling van een pretparkgedeelte. Er verschenen twee achtbanen in het park, die er allebei nog steeds staan: de familieachtbaan Marienkäferbahn (1979) en de kurkentrekkerachtbaan Super Tornado (1981), tegenwoordig bekend als Flying Tiger. De meest opvallende attractie van het park is waarschijnlijk Kongo River (1994), de unieke Wave Rider-attractie van de Nederlandse glijbanenfabrikant Van Egdom, die met zijn speciale rubberen boten garant staat voor stevige afdalingen vol airtime. In de loop der jaren breidde het attractiepark gestaag uit, zonder daarbij het dierenpark uit het oog te verliezen. Belangrijke gebeurtenissen op dat vlak waren de komst van de voor Europa unieke witte tijgers (1987) en van de zeldzame witte leeuwen (1995) en de bouw van een 6000 m² groot luipaardenverblijf (2010).

Een jubileumjaar vol verrassingen

Het jubileumjaar begon erg heuglijk voor Zoo Safaripark Stukenbrock: op nieuwjaarsdag werden vier baby-jachtluipaarden geboren. Eind januari kwam er echter een zware domper op de feestvreugde door het overlijden van parkdirecteur Fritz Wurms (66), die reeds bij de opening van het park meehielp het project van zijn ouders uit te bouwen. De plannen voor het jubileumjaar werden nog door Wurms zelf uitgetekend. Zijn werk wordt verdergezet door zijn familie.

Het park biedt vanaf dit jaar een eigen verblijfsaccommodatie aan. 48 safarilodges zullen 4 tot 6 personen kunnen herbergen in een luxueuze Afrikaanse setting. Er worden zowel tenten als hutten aangeboden, uitgerust met airco, een badkamer, koelkast en een flatscreen-tv. Een ontbijtbuffet in het restaurant ‘Oriental’ is inbegrepen in de prijs, enkel voor het diner moet bijbetaald worden. De lodges zullen zich vlakbij het apen- en jachtluipaardenverblijf bevinden om de sfeer van een echte Afrikaanse safari zo getrouw mogelijk na te bootsen.

In de late zomer opent in Stukenbrock de eerste noemenswaardige indoorattractie van het park. Kattas Welt wordt een overdekte speelhal van duizend vierkante meter met een groot aanbod aan klimtoestellen, bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, om alleen of samen met hun ouders te ontdekken. De speelhal is genoemd naar ringstaartmaki’s (‘Katta’ in het Duits), die er ook een verblijf zullen hebben. Er is ook een uitgebreide horeca voorzien in het gebouw, waarbij zowel de vegetarische als klassieke keuken aan bod komt.

Een nieuwe naam en look

Als kers op de taart pakt het park nu dus ook uit met een nieuwe naam: Safariland Stukenbrock. Na eerdere namen als Hollywood & Safaripark Stukenbrock, Zoo Safari- und Hollywoodpark Stukenbrock en Zoo Safaripark Stukenbrock, lijkt het park nu eindelijk voor een relatief eenvoudige naam gekozen te hebben. De naamsverandering gaat uiteraard ook gepaard met een nieuw logo. Met de aanwezigheid van een leeuw en de kaart van Afrika prominent in beeld, is het duidelijk dat het safarigedeelte het belangrijkste onderdeel blijft van het park.

Meer weten?

Ontdek Safariland Stukenbrock in onze parkgids!

Tekst: © Bert Van Staeyen // Foto's: © Safariland Stukenbrock