Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Movie Park Germany verrast met ombouw waterbaan Bermuda Triangle
Share
Auteur: Jonas Claes @ 14 Maa 19

Movie Park Germany blijkt naast plannen voor het nieuwe kleuter- en peutergedeelte Adventure Bay ook plannen te hebben om een waterbaan te renoveren. De attractie heropent komende zomer met een nieuw thema. Het park krijgt ook een nieuwe 4D-film. 

Movie Park Germany is tegenwoordig helemaal into renoveren. De nieuwste telg die deze kluslust moet ondergaan is waterbaan Bermuda Triangle. De attractie wordt tegen komend zomerseizoen stevig onder handen genomen. Ondanks dat deze klassieker reeds opende in 1996 gaat het om één van de oudste attracties van het park. De attractie ruilt zijn oorspronkelijke thema volgens het park in voor ‘de mysterieuze geschiedenis rondom Area 51’. Deze geheime Amerikaanse legerbasis ligt verscholen in de woestijnen van Nevada en luistert naar de naam ‘Groom Lake Test Site’. Er gaan verschillende geruchten rond over wat er daar gebeurde. In Movie Park kunnen bezoekers straks ontdekken wat er van die geruchten aan is. De nieuwe naam voor de rondvaart luidt dan ook ‘Area 51 – Top Secret’. We vragen ons daarbij wel af hoe geheim iets kan blijven als er straks dagelijks een paar duizend bezoekers langskomen.

In de vernieuwde waterattractie mogen we volgens de Duitsers talrijke effecten verwachten. De begeleidende muziek voor het avontuur komt uit de stal van producent IMAScore die eerder al oorwurmen bedachten voor onder andere Toverland en Phantasialand. Het idee voor het nieuwe thema werd binnenshuis bedacht en ligt op zich niet ver van de oorspronkelijke Bermuda-thematiek. Movie Park voert sinds enkele jaren een reeks renovatiewerken uit. Onder andere rapid river Excalibur - Secrets of the dark forest en beruchte houten achtbaan Bandit werden al onder handen genomen.

Andere nieuwigheden

Het Duitse filmpretpark bij Bottrop maakte eerder al bekend dat het in 2019 een nieuwe zone opent voor de kleinste bezoekers. ‘Adventure Bay’ wordt gethematiseerd naar de figuren van Nicklelodeon-serie Paw patrol. In de zone komt een rondritje, een toren met uitzichtpuntje en enkele bestaande attracties.

In de 4D cinema van het park komt dit seizoen een nieuwe film die ‘Looney Tunes 4D starring Road Runner & Wile E. Coyote’ zal heten. Met een vleugje nostalgie kan je daarin ontdekken welk een absurd complexe vallen Coyote opzet om Road Runner te kunnen vangen. Verder blijft ook het straatvermaak verzekerd met figuren als Marylin Monroe, Elvis Presley en Dick & Doof. Verder krijgen de bestaande stuntshow en een restaurant met pizza en pasta in het aanbod een lichte update.

Tekst: © Jonas Claes – Pretparken.be // Foto’s: © Movie Park Germany, Pretparken.be // Bron: Movie Park Germany

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.