Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Movieland Park presenteert nieuwigheden voor 2019
Share
Auteur: Jonas Claes @ 14 Maa 19

Het Italiaanse Movieland park bij het Gardameer presenteert voor het komende seizoen twee nieuwigheden. Het gaat om een mini-versie van sterattractie 'Kitt Superjet' en een nieuwe 4D attractie. Het park vernieuwt ook zijn showaanbod en website.

Het seizoen van het beste filmpretpark bij het Gardameer wordt afgetrapt op 13 april. Movieland park presenteert dit jaar twee nieuwigheden. Het Italiaanse park opent dit jaar een miniversie van publieksfavoriet 'Kitt Superjet', een attractie waarbij bezoekers wild rondvaren in een showbassin. De kleine variant zou een race-element bevatten, maar meer afgestemd op kinderen. De attractie krijgt de naam ‘Kitt Minijet’.  Bezoekers zullen zelf hun boot kunnen besturen, een innovatie die ook al werd gebruikt bij de nieuwigheid van vorig jaar: een dino-rondrit met de naam ‘Pangea’.

De tweede nieuwigheid van het jaar is een ordinaire 4D-attractie. Het exemplaar van dienst heet ‘Bandido – The magic ride’ en neemt je mee op reis met een sheriff en zijn metgezel die oog in oog komen te staan met een bankovervaller met een tomeloze hebzucht en gier naar geld. 4D-attracties zijn doorgaans niet iets om laaiend enthousiast over te worden, maar het park heeft met U571 en Terminator 5D al bewezen dat zelfs van een duffe simulator een topattractie kan gemaakt worden.

Vernieuwing
Voor het nieuwe seizoen heeft Movieland liefst 4 nieuwe shows in petto, met een samengetelde cast van meer dan 40 professionele artiesten, waaronder dansers, zangers, acteurs, acrobaten en stuntlui. In het Movieland theater speelt dit jaar ‘Sweet nightmare – Opera Rock’, een show die horror mixt met romantiek. ‘Casting 1983’ dompelt je onder in de vervlogen sfeer van de Jaren 80 met films als Back to the Future, Rocky, Terminator, Blues Brothers en Fame. Met als protagonist een jonge acteur die carièrre aan het maken is. Op het Main Street Stage wordt aan zelfbewieroking gedaan met de show ‘Bandido Live’, die een luchtig achtergrondverhaaltje van de nieuwe attractie belooft te worden. Op datzelfde podium presenteren de Italianen ook het bedenkelijke ‘Merry Xmas’. Een show waarin kerstliederen jaarrond schallen zodat je ook buiten het traditionele seizoen niet meer aan een vrolijk kerstfeest kan ontsnappen.

Movieland kan ook als eerste park van het land uitpakken met een parkingstoegang die aangesloten is op het tolsysteem van de Italiaanse autostrades. Gebruikers van de 'Telepass' kunnen voortaan dus vlotter op de parking geraken. Iets minder spectaculair is de lancering van de vernieuwde website van het resort. De site ging onlangs online en werd een pak overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Openingstijden en ticketprijzen voor het komende seizoen vind je eveneens in onze parkgids.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Movieland park // Bron: Movieland park

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.