Universal Orlando onthulde recentelijk details over haar nieuwe achtbaan die straks door de Wizarding World of Harry Potter raast. De lanceercoaster krijgt de naam Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Opening is voorzien op 13 juni 2019.

Universal Orlando sloopte in 2017 twee perfecte B&M’s om ruimte te creëren voor een nieuwe Harry-Potter attractie. Onlangs bevestigde het park wat vele fans al lang hadden uitgepluisd: de nieuwe Harry Potter attractie is een multi-launch-coaster met als thema een tochtje door het verboden bos. De achtbaan zal Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure heten. Voor de nieuwste telg in het Harry Potter-pretpark in het Amerikaanse Orlando werden maar liefst 1200 bomen aangeplant. Een rit op Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure moet dan ook een onderdompelende totaalervaring worden zonder voorgaande.

Verzorging van Fabeldieren

In het bijhorend verhaaltje vergezel je Hagrid – de tereinknecht van de toverschool – bij een lesje verzorging van Fabeldieren. De halfreus laat je daarvoor instappen op een stel magische motorfietsen zodat je op veilige afstand enkele beesten kan observeren. Zoals gewoonlijk gaat het al vroeg in dat tochtje door het verboden bos mis.  

Terwijl je door het bos snort aan snelheden tot 80km/u kom je vanalles tegen. Je komt oog in oog te staan met een centaur, wordt belaagd door een zwerm Keltische aardmannetjes en krijgt een bedenkelijke ontmoeting met Hagrid’s driehoofdige monsterhond ‘Pluisje’. Er staat zelf een nooit gezien nieuw beest op het programma. Ook magische planten worden niet vergeten, want tijdens je avontuur zou je in een kluwen van de lichtschuwe wurgplant Duivelsstrik verzeild kunnen geraken.

Door de bomen het bos

Hoewel Universal bijzonder weinig communiceerde over de achtbaan, is het project in tegenstelling tot een Duitse werf met staatsgeheimallures relatief makkelijk te volgen. Verschillende fansites volgden het project op de voet met als resultaat regelmatig een nieuwe lading foto's (lees: spoilers ahead). Zo kon al vrij snel een ruwe lay-out uitgedokterd worden. De coaster zou een vrije val element bevatten en verschillende lanceringen hebben. Een spike waar treintjes voorwaarts naar gelanceerd worden om er achteruit terug af te bollen is eveneens voorzien. Nog opmerkelijk was de grote hoeveelheid bomen die werden aangeplant. Een donker woud is een aantrekkelijk thema om een spannend coasterverhaal door te weven. Aan onze kant van de oceaan ondernam Alton Towers bijvoorbeeld een poging met Thirtheen. In de praktijk onderschat men vaak hoeveel tijd het vraagt om een overtuigend bos te ontwikkelen. In juni weten we of Universal de klus wél overtuigend weet te klaren. Het immer zonnige Florida helpt alleszins niet om een duistere sfeer neer te zetten. Wie in tussentijd zijn mening wil ventileren kan terecht op ons forum.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Universal Orlando, Warner Brothers, Midway Mayhem // Bron: Universal Orlando, Coasterforce, Midway Mayhem