Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nieuwigheden voor 2007
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 26 Maa 07

Zeer binnenkort openen de pretparken hun deuren weer voor het grote publiek. Afgelopen winter waren diverse parken druk in de weer met nieuwe attracties en opknappingswerken. Wij zetten alles eens op een rijtje...

  België 

Bellewaerde Park - Ieper - Parkfiche                                                                                

Vorig jaar opende Bellewaerde Park een gloednieuwe 4D-bioscoop. Dit zomerseizoen krijgen de bezoekers een nieuwe film voorgeschoteld, Fly me to the Moon. Deze film, een creatie van het Belgische nWave, is reeds de vierde film in deze bioscoop. Vorig Seizoen draaiden de films Forest Adventure (zomerseizoen), Haunted House (Halloween) en Santa's Polar Blast (winterseizoen).Parkopening: 31 maart 2007
Prijzen: Volwassenen (€ 26,50), Kinderen van 1m tot 1m40 (€ 22,50), Kinderen < 1m (Gratis)

 

 

 

 

 

 

 Bobbejaanland - Lichtaart - Parkfiche

Het Kempische familiepark heeft deze winter hoofdzakelijk infrastructurele werken uitgevoerd in het park. Toch staat er dit seizoen opnieuw een nieuwigheid op de agenda, namelijk een 4D-bioscoop. Daarmee volgt Bobbejaanland de nationale trend na Walibi Belgium en Bellewaerde Park. De film die het park zal draaien in de 4D-bioscoop wordt Haunted House.Parkopening:
1 april 2007
Prijzen: Volwassenen (€ 27,00), Kinderen van 1m tot 1m40 (€ 21,00), Kinderen < 1m (Gratis)

 

 

 

 

 

 

 


 

Walibi Belgium - Wavre - Parkfiche                                       

Walibi Belgium kreeg met Compagnie des Alpes een nieuwe eigenaar. Deze groep is niet enkel bekend vanwege de buitenlandse pretparken (Parc Astérix, Avonturenpark Hellendoorn), maar ook van diverse skiresorts. De nieuwe eigenaars zorgden meteen voor een financiële injectie, waarmee het park heel wat renovatiewerken kon uitvoeren deze winter.
Vorig seizoen plande Walibi Belgium de opening van Vertigo, een achtbaan met de looks van een skilift. Vanwege technische problemen kon de attractie echter niet openen. Het park hoopt de nieuwe attractie dit seizoen in gebruik te nemen.

Parkopening: 31 maart 2007
Prijzen: Volwassenen (€ 30,00), Kinderen van 3 t/m 11 (€ 26,00), Kinderen t/m 2 jaar (Gratis)
 

 

 

 

 

Plopsaland De Panne - Adinkerke - Parkfiche

Eén jaar na de nieuwkomers Supersplash en Springflyer duiken er ook dit seizoen een aantal nieuwigheden op in Plopsaland De Panne. Zo werd deze winter de gehele Plopzone in een nieuw en fris kleedje gestoken. Nieuwe attracties zijn de Konijnenbaan en de Kikkers. Het toetje in de vernieuwde Plopzone is een grote emmer die fungeert als fontein.Parkopening: 2 april 2007
Prijzen: Volwassenen (€ 22,00/€ 23,00), Kinderen tot 1 jaar (Gratis) 

 

 

 
Plopsa Coo - Coo - Parkfiche

Het voormalige Télécoo onderging afgelopen seizoen al heel wat veranderingen. In 2007 wordt de Plopsastijl nog meer geïntegreerd in het park. Een gezellig Ardens dorpspleintje werd er aangelegd, de kartingbaan werd grondig onder handen genomen en – als het een beetje meezit – verrijst ook hier een sensationele Springflyer. 
Parkopening: 31 maart 2007
Prijzen:

 

  Nederland 

Efteling - Kaatsheuvel - Parkfiche                                             

Dit jaar viert de Efteling zijn 55ste verjaardag en dat gaat gepaard met heel wat nieuwigheden. Zo presenteert het Efteling Theater de gloednieuwe parkshow ‘Tika is jarig’, een spin-off van de eerder vertoonde musical Tita Tovenaar. Tijdens de winter voerde het park ook heel wat infrastructuurwerken uit nabij de Gondoletta waar het park nieuwe paden en bloemperken aanlegde. Ook heeft de wachtrij van Vogel Rok een grondige opknapbeurt gekregen.
Topper van 2007 wordt de Vliegende Hollander, die een jaar later dan gepland opent. Deze attractie is een combinatie van een walk through, een darkride, een achtbaan en een watersplash.

Parkopening: 1 april 2007
Prijzen: Volwassenen (€ 26,00/€ 28,00) Kinderen t/m 3 jaar (Gratis)

 

 

 

 


Toverland - Sevenum - Parkfiche                                        

Het Limburgse indoorpark Toverland is na enkele jaren opening uitgegroeid tot een succesvol begrip in de pretparksector. Enkele seizoenen geleden wist het park met de Boosterbike reeds te imponeren, maar dit seizoen gaat Toverland voor een nieuwe Europese topper. Met Troy opent het park immers een indrukwekkende houten achtbaan van het Amerikaanse Great Coasters International.Parkopening: Heel het jaar rond geopend
Prijzen: Volwassenen (€ 19,50), Kinderen tot 90cm (Gratis)

 

 

 

 

 
Drievliet - Den Haag - Parkfiche                                            

Het kleine familiepark in Den Haag pakt in 2007 uit met een spectaculaire loopingachtbaan, namelijk de Formule X. Dankzij een magnetische launch bereikt men na amper 2 seconden een snelheid van 70km/u. De opvallende treintjes zijn voorzien van speciale heupbeugels die het gevoel van vrijheid aanzienlijk vergroten.


Parkopening: 6 april 2007
Prijzen: Volwassenen (€ 17,50), Kinderen tot 1m (Gratis)

 

 

 

 

 

 

 

(Tekst: Vincent De Vriendt - ThemeParkVision, Foto's: Bobbejaanland, Bram Faems, Plopsa, Vincent De Vriendt)

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.