ThemeParkVision ging voor u met enkele kinderen op stap naar verschillende pretparken in België en elders in Europa om eens te zien welke pretparken er het meest geschikt zijn in familieverband en welke er wat minder goed scoren. Tijdens deze testbezoeken werd er uitzonderlijk gelet op kindvriendelijkheid, hygiëne, voeding, sanitaire voorzieningen, attractieaanbod en prijs/kwaliteitsverhouding.
 
Laat deze testen een leidraad zijn om uw gezinsuitstapje nauwkeurig te plannen!
 
Movie Park Germany
 

Een gezinsuitstap met mama, papa en drie kinderen van 4 maanden, 3 jaar en 6 jaar.

Op een mooie lenteochtend stoomden we onze 3 kinderen klaar voor een 2 uur durende rit richting Movie park Germany. De eerste hint die ik ouders kan aanraden: Zorg ervoor dat je een degelijke routebeschrijving bij je hebt, je moet op de hoogte zijn van de richtingen die je uit moet rijden vooraleer je de duidelijke bewegwijzering tegenkomt. Wij waren goed voorbereid en kwamen dan ook vlot aan de ingang van het park aan.

Dit voormalige WB-Movie world is sinds de overname door Star-Parks van naam veranderd en bij sommige attracties is ook de thematiek aangepast. Zo vind je er de nieuwe "Sponge Bob" 4-D cinema en "Ice Age the adventure" Deze attractie viel bij de 2 oudsten zeer goed in de smaak. Een bootje neemt je mee langs krakende ijsbergen en verschillende scènes uit de tekenfilmprent Ice age. Deze attractie bevind zich in de vrolijk gekleurde kinderzone met twee achtbanen, een draaimolen, theekopjes, treintjes, en andere molentjes op kindermaat. Hier vertoeven onze kinderen nog het liefst en dat is niet verwonderlijk want het park biedt helaas nergens anders nog wat leuks voor kleinere kinderen. Onze oudste zoon geniet al wel van een ritje op de houten achtbaan "the bandit" maar voor de stalen looping achtbanen is hij nog echt te klein. Voor papa en mama is er dan weer veel meer te beleven, een free fall toren, wildwaterbanen en enkele grote molens zoals een top spin en een frisbee.

Gelukkig voorziet het park wel tal van shows die allen wel wat te maken hebben met de wereld van de film. Hiervoor krijg je de kinderen dan weer wel warm. Let wel op dat je in de stunt show soms te maken krijgt met ontploffingen waar je kinderen van kunnen schrikken.

Bij iedere sanitaire stop worden we in dit park verwend door propere en ruime toiletvoorzieningen. Ook voor de allerkleinste is er een aparte verschoningsruimte waar je even alleen met je kind de tijd kunt nemen om hem of haar te verschonen. Deze kamertjes kan je zelfs even op slot draaien. Een pluspunt!

In de restaurants is voldoende variatie terug te vinden zodat zowel jij als je kind aan een aannemelijke prijs z'n gading vind.

Movie park Germany is een attractie -en themapark als geen ander, mooie decoratie, afgewerkte attracties en een echte Hollywood sfeer maken van dit dagje uit één om niet gauw te vergeten. De kinderen zijn onder de indruk van dit park maar beleven pas echt fun in hun eigen kinderparadijs, verder in het park zijn het voornamelijk de shows en het Sponge Bob 4D theater die hen kunnen boeien.

Onze beoordeling: het park is aangenaam mooi aangekleed, biedt tal van kinderattracties in een daarvoor voorziene zone en mooie gethematiseerde attracties voor de ouderen. Overal zeer goede sanitaire voorzieningen en een ruim horeca aanbod. Voorzie tevens een budget voor de vele souvenirshops die je tegenkomt op de Hollywood boulevard. Je kan dit park met kleine kinderen bezoeken maar als ze groter zijn gaan ze er nog meer plezier aan beleven!

 

 

Tekst: ThemeParkVision (Bartholomeeusen Bart)