Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
De Efteling wordt derde meest bezochte attractiepark in Europa
Share
Auteur: J DK @ 11 Mei 10

De Efteling wordt derde meest bezochte attractiepark in Europa

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de Themed Entertainment Association (TEA) een nieuwe ranglijst bekendgemaakt van de grootste attractieparken ter wereld. De ranglijst is gebaseerd op de officiële bezoekerscijfers van de parken in 2009. Met vier miljoen bezoekers mag de Efteling zich het derde grootste attractiepark van Europa noemen. Deze verschuiving naar de Europese top drie is opmerkelijk. Vorig jaar stond de Efteling nog op de vijfde plaats. In de wereldranglijst verschijnt de Efteling op de 24e plaats.

Over de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot een ‘Wereld vol Wonderen’ die naast het attractiepark ook Theater de Efteling, het Efteling Hotel, Efteling Media, het Efteling Golfpark, Efteling Evenementen, en sinds kort ook vakantiepark Efteling Bosrijk omvat. Jaarlijks brengen zo’n 350.000 Belgen een bezoek aan het grootste attractiepark van de Benelux. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden vanuit Antwerpen. De Efteling is vanaf dit jaar alle dagen open.

Tekst: Efteling.be
Foto: ©2008 - Glenn Van Hoeydonck - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.