Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Walibi heeft een afspraak met de geschiedenis
Share
Auteur: Sven Martens @ 10 Apr 11

Het pretpark seizoen van 2011 is gestart. Voor Walibi Belgium zal dit seizoen in de annalen van de parkgeschidenis komen, als het jaar waarin alles veranderde voor Walibi.

Walibi staat namelijk sinds dit jaar in het teken van de muziek en is naar eigen zeggen hierin het eerste pretpark.

Tijdens een grootse openingsshow werd deze seizoensstart een historische opening van het Waverse Walibi belgium en zijn hoofdpersonnage. Beide hebben afgelopen winter een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Een relooking die kan tellen. Walibi is een popster geworden die een muziek band heeft opgericht, genaamd W.A.B. Hij gaat een muzikale strijd aan met zijn tweelingsbroer Squad, die in een rivaliserende rockband , The SkunX speelt. En dat duel belooft heel wat vonken en vuur.
De tweestrijd tussen de broers wordt centraal geplaatst in verschillende nieuwe attracties. één van deze nieuwe attractie is het 4D spektakel "Rokken Roll". “The Music battle, The Show” is een live show waar W.A.B. en The SkunX elke dag meerdere live concerten geven.
Verder is er ook een nieuwe kinderzone “Walibi Playland”.

 

 

Een “Rokken Roll” seizoen

Rokken Roll is een gloednieuwe 4D film die enkel in Walibi te zien is. Deze film werd speciaal voor de Walibi parken geproduceerd.
Op weg naar het eerste concert, zal de muziek band W.A.B. een knotsgek en hels avontuur vol met humor voor jong en klein beleven in de mysterieuze onderwereld van Shimmeria. Dankzij het 3D effect en verschillende extra effecten zoals bewegende stoelen en andere effecten, zal de bezoeker werkelijk kunnen meeleven in deze negen minuten durende film. Deze film wordt afwisselend in het Nederlands en Frans gespeeld .

“The Music Battle”, Het eerste live concert van W.A.B en The SkunX

Achteraan in het park kan je naar de The Music Battle show gaan kijken. Deze show speelt zich af in een donkere grot. De wonderbaarlijke Vita Drakovitz kondigt een speciaal optreden aan! Wat volgt is een muziek gevecht tussen de band van Walibi (W.A.B.) en de band van Squad (SkunX). Deze show zit vol met acties, special effects, stunts, dans, drama, komedie en natuurlijk muziek. De internationale productie van deze show maakt dat de bezoekers een
nooit eerder vertoonde kwaliteitsshow in Walibi te zien zullen krijgen. Bovendien lanceert
Walibi een unicum door als allereerste een tweetalige show in België te brengen.

 

 

 

Een « nieuw » park

De nieuwe Walibi wereld zal zich ook weerspiegelen in het park door middel van een nieuw
logo, nieuwe decoratie, nieuwe kleding voor het personeel, nieuwe winkels en tal van andere
verrassingen die de bezoekers zullen ontdekken.
Een team van een hondertal mensen heeft heel de winter hard gewerkt om de bezoekers het
allerbeste aan te bieden. Meer dan 11 miljoen euro werd reeds geïnvesteerd om deze
nieuwe leefwereld te crëeren. Ook de exclusieve kidszone werd volledig hernieuwd: Walibi
Playland kreeg een nieuwe look en alle attracties kregen een nieuwe beleving.
In het park is veel veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven. De prijs is tenopzichte van vorig jaar niet gestegen.

Tekst: ©2011 - Sven Martens - Pretparken.be

Foto's: ©2011 - Walibi Belgium, ©2011 - Sven Martens - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.