Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nieuwe attractie Jungle Mission in Bellewaerde
Share
Auteur: Sven Martens @ 11 Apr 11

Jungle Mission geopend!

Bellewaerde Park is terug open en samen met het park opende ook de nieuwe attractie ‘Jungle Mission’. Pretparken.be was aanwezig op de persopening en ging alvast een kijkje nemen.

 

 

 

 

 

Diep in de Jungle

Jungle Mission is gesitueerd in de diepe Jungle van Bellewaerde. De bezoeker betreedt de attractie door een poort die bewaakt wordt door een grote waterspuwende slang. Hierna slingert de wachtrij langzaam naar beneden, in de richting van de rivier. Onderweg worden de bezoekers geamuseerd door leuke informatiepanelen die wat meer vertellen over de dieren die je tijdens de rit gaat ontmoeten.

Eenmaal beneden aangekomen, neemt de bezoeker plaats in een expeditieboot. Het bootje is gedecoreerd met koffers, Afrikaanse spullen, lampionnen en zelfs een echte overlevingskit. Helemaal klaar voor onze avontuurlijke trip, verlaten we het station en vatten we de tocht aan. De inboorlingen willen zich tegen de indringers beschermen en roepen hiervoor de kracht in van de watergeesten. Deze beschermen het dorpje van de inboorlingen met onverwachte waterexplosies, dansfonteinen en andere obstakels.

Onderweg makken we ook kennis met enkele junglebewoners, zoals flamingo’s, capibara’s, mara’s, neusberen, witoorpenseelaapjes en ara’s. Heel leuk is dat er na jaren teug een grote waterval is, gevolgd door een mysterieuze tunnel. Het water kookt er en de boot wordt geplaagd door geheimzinnige winden.
Jungle Mission is een attractie voor de hele familie die perfect kadert in de unieke mix die Bellewaerde brengt. Attracties, dieren en natuur.

 

Jungle Kids

Leuk om te weten is dat deze attractie volledig door Bellewaerde Park zelf is ontworpen. Hiervoor kregen ze echter wel wat hulp van de Jungle Kids, onder begeleiding van enkele bekende Vlamingen die elk een provincie vertegenwoordigden. De bekende creatievellingen waren Jani Kazaltziz, Els de Schepper, Dirk Draulans, Eric Baranyanka, en Gerda Dendooven. Zij hebben samen met de Jungle kids vandaag het resultaat van hun creativiteit kunnen ontdekken. Wij vroegen enkele reacties.

Eric vertelde ons dat hij heel veel plezier had om samen met de Jungle Kids deze attractie mee te ontwerpen. Zijn team stond in voor de soundtrack bij de watergeesten. Ze waren zeer blij te ontdekken dat Bellewaerde de soundtrack integraal heeft overgenomen. De creatieve inbreng werd dus zeer gesmaakt. Ook Els de Schepper en Jani Kazaltiziz hebben genoten van hun bijdragen aan deze attractie. Maar zeg nu zelf, wie van ons zou niet graag meewerken aan dergelijke projecten?

Tekst en foto's: ©2011 - Sammy  Vanoirbeek  - Pretparken.be
Met dank aan: Bellewaerde Park

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.