Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Verslag Rollercoaster Friends trip: Gemütlich Deutschland II
Share
Auteur: Thijs Mertens @ 19 Apr 11

Verslag: Gemütlich Deutschland II

“Gemütlich Deutschland”. Dat is op't gemakske wat pretparken doen. Geen topparken of topachtbanen dus op deze trip, maar twee kleine parkjes die de meeste leden wellicht nog nooit bezocht hadden. Sfeer en gezelligheid staan centraal op deze trip.

Vorig jaar bezochten 19 leden op de eerste Gemütlich Deutschland-trip het charmante trio Geiselwind – Belantis – Rastiland. Dit jaar kregen we een stuk meer leden op de been. Met z'n 31 waren we om Eifelpark en Hollywood- und Safaripark Stukenbrock te bezoeken! Wellicht kwam dit door de goede mond-aan-mond reclame, want nagenoeg iedereen die er vorig jaar bij was, was ook dit jaar weer van de partij!


Eifelpark

Op zaterdag 16 april vertrokken we om 8 uur vanuit Wommelgem in de richting van het Eifel-gebergte. Nog voor de middag arriveerden we in het mooi gelegen Eifelpark.

We wilden beginnen met de topattractie van het park: Eifelcoaster, een rodelbaan. Daar bleek echter een behoorlijk lange wachtrij te staan. Thibault, die al eens in het park geweest was, wist ons echter te vertellen dat er twee wachtrijen zijn bij deze attractie, één beneden en één boven. Na de lifthill moet je namelijk boven uitstappen en terug aanschuiven voor de rest van het parcours te kunnen doen. We besloten dus maar om deze wachtrij over te slaan en boven te gaan aanschuiven.

Het geluk stond duidelijk aan onze kant, want net op dat moment hield Eifel-Express achter onze rug halt. Dit treintje leidt bezoekers door het dierengedeelte van het park, en brengt ze bovendien ook naar boven! We namen dus met z'n allen plaats voor een ritje door het wildpark. Dat bleek echter een behoorlijke tegenvaller, want we zagen op een kwartier tijd welgeteld 2 bruine beren, 3 steenbokken en enkele everzwijnen. Eifelpark is dus zonder twijfel het dierenpark met de minste dieren!

Maar niet getreurd, want boven konden we opnieuw aanschuiven aan Eifelcoaster! Of toch niet? Iedereen bleef na de lifthill netjes zitten om zelf het parcours verder af te maken. Van een tweede wachtrij was dus hoegenaamd geen sprake. We hebben toen maar meteen besloten dat we de wijze raad van Thibault voor de rest van de dag zouden negeren.

Gelukkig waren er boven nog enkele andere attracties, waaronder een junior coaster die waar biedt voor z'n geld. In Familien-Achterbahn wordt elke bezoeker getrakteerd op maar liefst 6 ritjes! Dat was ook meteen de reden waarom er op deze trip geen noodzaak was aan een ERT.

Intussen was het tijd geworden om de innerlijke mens te spijzen en dus gingen we aanschuiven bij een fastfood-kraampje. Het park was duidelijk niet voorzien op grote groepen, want na enkele minuten waren de hamburgers en cheeseburgers op. Ook de broodjes voor braadworsten en curryworsten waren binnen de kortste keren uitverkocht. Althans, zo leek het toch. Nadat enkele mensen zich hadden tevreden gesteld met typisch Duitse kost als Bratwurst, Curryworst of Jägerfrikadelle, bleek plots terug alles voorradig te  zijn. Dus bestelden enkele Rollercoaster Friends terug de nodige hamburgers, maar dat was slechts van korte duur. Even later was namelijk weer alles uitverkocht, om even later wéér terug voorradig te zijn. Niets is dus wat het lijkt in Eifelpark, en hamburgers, cheeseburgers en broodjes zijn er duidelijk alleen maar weggelegd voor de 'happy few'.

Na de middag was het tijd om een bezoekje te brengen aan de speeltuinen van het park. Eifelpark heeft namelijk een paar speeltuinen, die allemaal leuke attracties hebben. Zo is er een jeep-op-veren die volgens Bart beter is dan Star Tours in Disneyland. Sammy en Kristof hebben zich dan weer kostelijk geamuseerd op een mini-reuzenrad dat werd aangedreven door een fiets.

Toen het kind in ons tevreden was, gingen we terug naar beneden om -eindelijk- een ritje op Eifelcoaster te wagen. Tijdens het aanschuiven kreeg Thibault zijn grote gelijk. Boven waren er namelijk enkele kinderen uitgestapt, die kenden het systeem wellicht ook nog van vorige jaren. Hun verbazing zal echter groot geweest zijn toen ze zagen dat er geen wachtrij was om opnieuw in te stappen. Eén van de operatoren moest de karretjes terug naar beneden halen, maar na een kort oponthoud was het onze beurt voor een aangenaam ritje op de rodelbaan.

Na de nodige ijsjes, drankjes en terrasjes (de trip heeft zijn naam niet gestolen), viel de groep een beetje uit elkaar. Sommige RF'ers gingen een kijkje nemen naar de dieren waar we niet voorbij gereden zijn met het treintje, terwijl anderen nog wat plezier gingen beleven op de 'Slide of Death'. Op deze mooi ingebouwde glijbaan, kan je op een matje stijl naar beneden duiken. Van zodra de kick hiervan verdween, werd het echter tijd voor het nodige stuntwerk. Op de buik, achterwaarts, op de knieën, niets was gek genoeg. Maar nadat Thibault en ik het idee kregen om 'surf-style' naar beneden te gaan, met de nodige schaafwonden tot gevolg, hielden we het voor bekeken.

Hoewel je moeite moet doen om je dag te vullen in het park, hebben we toch een heel fijne dag beleefd. Er is veel gelachen, veel plezier gemaakt en we hebben alles rustig kunnen doen. Meer moet dat soms niet zijn!

 


Overnachting

Na een fijne dag, vertrok de bus om 5 uur richting het Novotel in Wuppertal, waar we in groep konden dineren. De tafeltjes in de buffetzaal stonden per 4 ingedeeld. Dat was echter buiten ons gerekend, want wij willen met de groep samen kunnen zitten! Dus namen enkele RF'ers wat tafels in stoelen in de hand en werden er 3 lange tafels gevormd. De gezichten van het personeel verrieden dat ze niet blij waren met de situatie, maar het is wel typerend voor de fijne sfeer die in de groep heerst.

De dag werd afgesloten met de nodige pintjes, wijntjes en cocktails in de bar van het hotel. Opvallend was dat men ook hier de goocheltruc van het fastfoodkraampje kende. Na een paar rondjes waren er geen grote bierglazen meer. Ze waren allemaal al gewassen en afgedroogd. Bij ons volgende rondje kregen we echter het goede nieuws: hocus pocus, er zijn weer grote glazen!

Dat was echter niet de enige rariteit van de bar. Betalen leek er ook optioneel te zijn. Er werd nergens opgeschreven wat we dronken, en af en toe kwam men eens vragen wat we wilden afrekenen. Uiteraard zijn we eerlijke mensen en hebben we geen misbruik gemaakt van de situatie, maar anno 2011 is deze manier van werken niet echt normaal te noemen.

Het hotel had bovendien ook een erg fijne mascotte bij de kinderhoek: 'Dolfi', de dolfijn. Ons lijkt het politiek incorrect om in Duitsland een mascotte 'Dolfi' te noemen, maar het hotel zag er duidelijk geen graten in.


Hollywood- und Safaripark Stukenbrock

Op zondagmorgen bracht de bus ons in de richting van het tweede park van de trip: Hollywood- und Safaripark Stukenbrock. Ook dit park heeft een dierenpark, we hoopten dus dat we meer dieren zouden zien dan een dag voordien. En dat bleek bij aankomst ook meteen het geval te zijn! Aan de ingang van het park werden we verwelkomd door de eerste drie beesten van de dag: Kenny, Maarten en Juan.

Bij de ingang kregen we ook meteen goed nieuws: we mochten met onze eigen bus door het Safaripark rijden! Dat bleek een stuk goedkoper dan allemaal een ticketje voor de bus van het park te moeten kopen, dus kozen we ervoor om onze buschauffeur Willy als gids aan te stellen!

En wonder boven wonder: we hebben een heleboel meer dieren gezien dan in Eifelpark! Leeuwen, tijgers, witte tijgers, zebra's, giraffen, olifanten, emoe's, ... We werden op onze wenken bediend in het safaripark.

Vervolgens werd het tijd om te ontdekken of het Hollywoodpark (het attractiepark) evenveel te bieden had. We begonnen met Super Tornado, een identieke kopie van de voormalige Wervelwind in Bobbejaanland. Gelukkig bleek dit exemplaar na al die jaren nog behoorlijk soepel te zijn, wat garant stond voor een fijne rit.

De volgende attractie was Kanalfahrt, een bootrondvaart die als enige thema 'dennenappels' leek te hebben. Al snel besloten enkele leden om dan maar met dennenappels te gaan gooien. Het gevecht werd echter gestaakt toen er per ongeluk een dennenappel in de richting van een bootje zonder RF'ers werd gegooid. Gelukkig werd er niemand geraakt en bleef het dus een onschuldig gevecht zonder ongelukken.

Vervolgens hebben we op een rustig tempo een heleboel kleinere attracties kunnen doen, zoals de keverbaan, de balonnen, de olifantjes en de invertor.

Toen het wat warmer werd, was het tijd om de absolute topper van het park aan te doen: Kongo River. Deze wildwaterbaan heeft geen boomstammen, maar rubberen boten waarin je met maximum 5 personen plaats kan nemen. Voor één keer was het een voordeel om wat zwaarder te zijn, want toen we besloten om met 5 mannen voor een totaal van 450 kg in één bootje te gaan zitten, was de airtime op deze baan indrukwekkend! Deze waterattractie zou een leuke toevoeging zijn voor élk park en was zonder enige twijfel de topper van de trip!

Er werd ook volop gefotografeerd en gefilmd onderaan de drop van deze waterattractie. Toen er een man kwam staan met een statief en nog wat andere foto-apparatuur, vond Rudy het als fotoliefhebber interessant om even een praatje te gaan doen. Er werd aangenaam gebabbeld, tot de man na enkele minuten plots 'Scheisse' uitkraamde. Wat bleek? Het bootje dat hij moest fotograferen was reeds gepasseerd!

 

Een andere attractie die het vermelden waard is, is de Giraffe Tower, een freefall toren van Fabbri. Hoewel de toren niet echt hoog is, is de val echt wel intens te noemen. Bovendien blijft je bakje niet slechts enkele seconden boven hangen, maar kan je bijna een halve minuut lang genieten van het uitzicht vooraleer je valt!

Na het nodige attractieplezier werden ook hier weer de nodige ijsjes, drankjes en pannenkoeken genuttigd. Alles om het gemütlich te houden natuurlijk!

Tegen 18u konden we allen voldaan het park verlaten en huiswaarts keren. Of de trip de moeite was? In één woord: Ammaaaaaaaiiii!

 

 

Meer reacties van leden kunnen jullie in dit topic lezen.

Voor meer info over de tripkalender van Rollercoaster Friends, kan je een kijkje nemen op hun website.

 

Tekst: © 2011 - Thijs Mertens - Pretparken.be/Rollercoaster Friends
Foto's: © 2011 - Rudy Vanobbergen

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.