Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Océade sluit dan toch niet de deuren (of toch niet meteen)
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 8 Dec 16

Voorbije maand, op 3 november 2016, werd aangekondigd dat het waterpretpark Océade in Brussel op 8 januari 2017 zou sluiten. Door een nieuw akkoord met Brussels Expo werd vandaag bekend gemaakt dat het park dan toch niet zal sluiten, maar pas ten vroegste in oktober 2018.

Door een nieuw akkoord tussen Brussels Expo en Océade en Mini-Europa, werd de nabije toekomst van deze laatste twee verzekerd. Mini-Europa krijgt een vaste plek op de Heizel, binnen het geplande shopping- en entertainmentpark NEO. Ook voor Océade kwam er goed nieuws. Vorige maand werd nog aangekondigd dat het waterpark de deuren begin januari 2017 moest sluiten om plaats te maken voor het NEO-project, maar dat is niet langer het geval. Door het nieuwe akkoord kan Océade zeker nog tot oktober 2018 open blijven, wat er daarna zal gebeuren is nog niet geheel duidelijk.

"Het ging erom de agenda's zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat Océade zo lang mogelijk kan blijven zonder de start van de werken van het NEO I-project te hinderen", zegt Philippe Close, Brussels schepen en voorzitter van Brussels Expo, daarover. "Ik ben blij dat ik het personeel kan vertellen dat het langer aan de slag kan blijven", reageert Thierry Meeùs, de topman van zowel Mini-Europa als Océade.

Sinds de eerste voorstelling van dat project benadrukte de directie van Océade steeds het succes van het waterpark. "Daarnaast toonde Océade zich bereid om bijkomende investeringen te doen en het park aan te passen zodat het in het Neo-project geïntegreerd kon worden", liet het waterpretpark eerder al weten.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Océade

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.