Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Hoogste waterattractie ter wereld
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 

Tijdens het volgende zomerseizoen pakt het Amerikaanse attractiepark Holiday World spectaculair uit met de hoogste waterattractie ter wereld: Pilgrims Plunge. Bezoekers worden met een snelle lift naar het hoogste punt gebracht om vervolgens een angstaanjagende duik in de diepte te nemen. Waterpret en vooral sensatie verzekerd.

Een drop van 40 meter

De constructie van Pilgrims Plunge is niet veel meer dan een lift en een drop, maar met een drophoogte van 40 meter weet de waterattractie nu al de aandacht te trekken. De hellingsgraad van de drop bedraagt overigens 45°. Vijf bootjes kunnen telkens 10 passagiers meenemen naar het hoogste punt van de attractie. Tijdens hun duik halen ze een maximale snelheid van zo’n 80km/u.

Over Holiday World

Holiday World is gelegen in Santa Claus (Indiana) en is vooral bekend omwille van z’n topachtbaan The Voyage, een houten achtbaan met een hoogte van meer dan 30 meter en een maximale snelheid van meer dan 105km/u. Het park biedt tal van attracties voor het hele gezin. Zelfs een waterpark behoort tot het aanbod van Holiday World.

Tekst: Pretparken.be
Concepts: Holiday World

Nieuw in de parkgids

Le bounce spin
Toegevoegd op: 10 Apr 17
Type: Kinderattracties
Park: Didi'Land
Pirates aventures
Toegevoegd op: 9 Apr 17
Type: Familieattracties
Park: Didi'Land
Cinema 7D
Toegevoegd op: 9 Apr 17
Type: Shows - Entertainment - Events
Park: Didi'Land
La Tour des Pirates
Toegevoegd op: 9 Apr 17
Type: Thrillrides
Park: Didi'Land