Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Hoogste waterattractie ter wereld
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 

Tijdens het volgende zomerseizoen pakt het Amerikaanse attractiepark Holiday World spectaculair uit met de hoogste waterattractie ter wereld: Pilgrims Plunge. Bezoekers worden met een snelle lift naar het hoogste punt gebracht om vervolgens een angstaanjagende duik in de diepte te nemen. Waterpret en vooral sensatie verzekerd.

Een drop van 40 meter

De constructie van Pilgrims Plunge is niet veel meer dan een lift en een drop, maar met een drophoogte van 40 meter weet de waterattractie nu al de aandacht te trekken. De hellingsgraad van de drop bedraagt overigens 45°. Vijf bootjes kunnen telkens 10 passagiers meenemen naar het hoogste punt van de attractie. Tijdens hun duik halen ze een maximale snelheid van zo’n 80km/u.

Over Holiday World

Holiday World is gelegen in Santa Claus (Indiana) en is vooral bekend omwille van z’n topachtbaan The Voyage, een houten achtbaan met een hoogte van meer dan 30 meter en een maximale snelheid van meer dan 105km/u. Het park biedt tal van attracties voor het hele gezin. Zelfs een waterpark behoort tot het aanbod van Holiday World.

Tekst: Pretparken.be
Concepts: Holiday World

Nieuw in de parkgids

Sky Dragster NEW 2016
Toegevoegd op: 21 Mei 16
Type: Roller Coasters
Park: Skyline Park
Hoppel-Hase NEW 2016
Toegevoegd op: 17 Mei 16
Type: Kinderattracties
Park: Potts Park
Derren Brown's Ghost Train NEW 2016
Toegevoegd op: 17 Mei 16
Type: Darkrides
Park: Thorpe Park
Dancing Dingie NEW 2016
Toegevoegd op: 7 Mei 16
Type: Familieattracties
Park: Europa-Park