Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nostalgie: Folder van Walibi uit 1987
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 7 Maa 09

Onlangs belandden er enkele prachtige nostalgische pretparkfoldertjes in onze mailbox. De eerste in een reeks van drie tonen we hieronder in de fotogalerij. Het gaat om een meer dan 20 jaar oude folder van Walibi (1985). De folder die opgemaakt is als een stripverhaal neemt de lezer mee op een tocht doorheen het park dat toen net zijn 10de verjaardag vierde. In dat feestjaar opende het park de darkride "Het Paleis van Ali Baba", een sprookje van 1001 nachten.

Daarnaast brengt de folder ook andere grote topattractie in beeld, o.m. Sirocco (nu Turbine), Het Geheim van de Eenhoorn en Tornado. Opmerkelijk is dat het merendeel van de attracties in de folder reeds lange tijd uit het park verdwenen zijn. Des te meer is deze folder een leuke herinnering aan de gloriejaren van Walibi. Onze speciale dank gaat uit naar Christophe Verhagen die de tijd nam om een deel van z'n collectie voor Pretparken.be in te scannen.

 

 

Met dank aan: Christophe Verhagen

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.