Een ritje op Toverland's nieuwste coaster begon vorig seizoen steevast met een bocht in een ontluisterend kale zwarte loods, waarbij het altijd aanvoelde of er nog wat ontbrak. Afgelopen winterperiode kon het park tijd en geld vinden om die leemte op te vullen.

Na eerst wat proevertjes te hebben verspreid op sociale media, publiceerde Toverland onlangs een concept art die ons vertelt wat we mogen verwachten van de vernieuwing. De lege startbocht van de vorig jaar geopende wing coaster Fēnix werd afgelopen winterstop aangekleed als mysterieus schouwspel met een glansrol voor een boosaardige ijsdraak. Het was al langer bekend dat het park nog niet klaar was met achtbaan Fēnix. Als een monsterinvestering met twee volledig nieuwe themagebieden op een recordtijd uit de grond gestampt wordt, begrijpen we dat enkele details ontbraken.

Morgana

Het achterliggende verhaal is dat Fēnix er samen met Merlijn over waakt dat de goede magie overheerst in Avalon. Daarvoor moeten ze samen ijsheks Morgana onder de knoet houden. We kenden deze ijzige dame al van het vernieuwde Halloween-event dat Toverland vorig jaar presenteerde. Daar maakte ze samen met haar ijskoude volgelingen Avalon onveilig. Door de ijsheks in de vorm van een draak te laten verschijnen bij Fēnix, krijgt ze ook tijdens de zomermaanden een vast plekje in het park en ligt ze met haar kristallijne kilheid continu op de loer.

Nachtelijke ontmoeting

Duistere creaturen als ijsdraken komen uiteraard het best tot hun recht na zonsondergang. Het Nederlandse park bij Sevenum houdt gelukkig ook dit jaar vast aan een stevig aantal laatavondopeningen. Tijdens de zomermaanden zijn er liefst 10 magische midzomeravonden waarop het park geopend blijft tot 23u. Van 6 juli tot 25 augustus vormt inkomgebied Port Laguna daarbovenop het decor voor een spectaculaire duikshow. De laatste kansen voor een nachtelijk bezoek aan de ijsdraak doen zich voor in de Halloweenperiode met een 7-tal huiveringwekkende laatavondopeningen. Uiteraard kan het park in die periode niet garanderen dat Merlijn en Fēnix het beest koest houden.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: ©Toverland // Bron: © Toverland